• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Változások a közösségi közlekedésben

Kevesebb járat a tanítási szünetek ideje alatt

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatása alapján a 2018 decemberében bevezetett közlekedési rend jelenleg iskolai előadási napokon és tanítási szünetben munkanapokon ugyanazt a kínálatot biztosítja. Figyelembe véve, hogy a nyári tanítási szünet ideje alatt az utazási igények jelentősebb csökkenése figyelhető meg, nem csak az iskolaszünet, hanem a szabadságolások miatt is, a társaság a nyári tanítási szünet időszakára egy, az iskolai munkanapokhoz képest kismértékben csökkentett kínálatú menetrendet vezet be.

Ezért 2019. június 15-től a Budapest, Széna tér és Perbál közötti, elsősorban az iskolai tanév tartama alatti időszakban megfelelő férőhely-kapacitás biztosításához szükséges sűrítő járatok egy része a nyári tanítási szünet ideje alatt nem közlekedik.

A módosított menetrend IDE KATTINTVA elérhető. A menetrendi jelek és magyarázataik ITT találhatók.

Fejlesztések Budakesziről Kelenföld irányába

A VOLÁNBUSZ Zrt. 2019. május 11-től szombattól számos hálózati, menetrendi és tarifális fejlesztéssel könnyítette meg a Budakeszin közlekedők mindennapjait. Az intézkedéseknek köszönhetően jelentősen több járat indul az M4-es metróhoz, és a települések közötti utazás is kedvezőbbé válik az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel.

Az új 188E és 188-as jelzésű autóbuszok alternatív közvetlen kapcsolatot nyújtanak a Budakeszi és Budapest között utazók számára. A két járat – elkerülve a Budakeszi úti torlódásokat – átszállási lehetőséget biztosít Kelenföldön az M4-es metróra és a vasútra, továbbá a jelenleginél sűrűbb kapcsolatot nyújt Budaörs felé.

Az új 188E autóbusz Kelenföld vasútállomás és Budakeszi, Honfoglalás sétány között csúcsidőben közlekedik. Az autóbuszok Kelenföld és a budaörsi Gimnázium megállóhely között a Sport utcai csomópontig az autópályán haladnak, majd az 1-es sz. főút – Gyár utca – Budakeszi, Budaörsi út – útvonalon közlekednek tovább Budakeszi, Honfoglalás sétányig.

A 188E járat reggel kb. 4:40 és 8:40 között, délután kb. 13:15 és 19:45 között közlekedik, időszaktól függően 15, illetve 30 percenként.

A reggeli időszakban kb. 6:15 és 7:45 között – Budakeszin, a Temető utcában tapasztalható torlódások elkerülése érdekében – a 188E járatok Kelenföld felé a Szanatórium utca (Vadaspark) megállótól indulnak és Budakeszin belül a Fő utcán közlekednek. Ebben az időszakban a járatok Budakeszi, TESCO megállóhelyet egyik irányban sem érintik a még gyorsabb haladást elősegítve.

Csúcsidőn kívül és hétvégén új 188-as járat közlekedik, szintén Kelenföld vasútállomás és Budakeszi, Honfoglalás sétány között. A járat útvonala Kelenföld vasútállomás és a budaörsi Gimnázium megállóhely között a 40-esével azonos, majd tovább halad az 1-es sz. főúton, a Gyár utcán, és Budakeszi, Budaörsi úton át Budakeszi, Honfoglalás sétányig 60 percenként.

A tarifáról

Az új 188-as és a meghosszabbított 188E járatok Budaörs és Budakeszi között az új környéki Dél-Buda Zónabérlettel (10 km), Budapesten kívüli szakaszra váltható viszonylati bérlettel, illetve környéki helyközi jegyekkel és vonaljeggyel is igénybe vehetőek. A VOLÁNBUSZ elővárosi járataira megváltott viszonylatra szóló bérletek a jövőben a környéki „kék” járatokon is érvényesek a bérleteken megjelölt megállók közötti viszonylaton, de legfeljebb Budapest közigazgatási határáig.

További információk a Volánbusz honlapján, IDE KATTINTVA olvashatók.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.