Hírösszefoglaló gyengénlátóknak

2021. május 14. péntek

A legfrissebb hírek szerint zöld utat kapott az esemény, és megrendezik az idei csíksomlyói búcsút. A pünkösd-szombati (május 22-i) ünnepi búcsús szentmise szónoka Telki testvértelepülésének, Gyimesbükknek a plébánosa, Salamon József atya lesz.

2021. május 13. csütörtök

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény rendelkezéseinek hatálybalépését követően (2021.január 1-jétől) az adózó a helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettséget – ideértve az adóbevallás kijavítását, illetve az önellenőrzéssel való helyesbítést – és az adóelőlegről szóló bevallási kötelezettségét kizárólag az állami adóhatósághoz elektronikus úton, a NAV által rendszeresített elektronikus nyomtatványon teljesítheti (20HIPA, 21HIPA).

2021. május 12. szerda

A biztonság kiemelten fontos akkor, amikor a világháló használatával rendelünk meg egy terméket vagy szolgáltatást. Íme, a rendőrség hasznos tanácsai az online vásárlásokhoz!

2021. május 06. csütörtök

A 21. század elején számos város vállalkozott fenntartható közösségek építésére, de eleinte sokuk megakadt. Mostanra viszont már több ország kiérlelte a jó példáit és így a zöldebb közösségek iránti törekvések újjáéledtek – nem csak a sűrű, városi területeken, hanem a vidéki falvakban, az egyetemeken és az üzleti parkokban is.

2021. május 06. csütörtök

Telki Község Polgármestere a Képviselő-testülettel egyetértésben úgy döntött, hogy 2021-ben Szigeti Antal részére Telki Díszpolgára címet adományoz. A testület idén Varga Béla részére Telkiért Érdemérem kitüntetést, míg Sepp Yvette részére Telki Ifjúsági Díjat adományoz, az ezzel kapcsolatos döntéseket a veszélyhelyzeti jogrend adta jogszabályi felhatalmazás alapján a polgármester hozta meg.

2021. május 06. csütörtök

A Budaörsi Rendőrkapitányság elkészítette a 2020-as évre vonatkozó beszámolóját Telki közbiztonsági helyzetéről. Ebből kiderül, hogy a község területén a közbiztonság kiegyensúlyozottsága volt jellemző az elmúlt év során.

2021. május 06. csütörtök

Kistérségünk Egészségprogramjára az EU szakértői is felfigyeltek

2021. május 04. kedd

Megjelent a Telki Napló legfrissebb száma, amely itt, a Telki Portálon olvasható.

2021. május 03. hétfő

2021. május 4-én nyit a könyvtár a Kodolányi János Közösségi Házban.

2021. április 30. péntek

Május 1-jétől szombattól ismét lehet jegyet vásárolni a Volánbusz járatain az autóbusz-vezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend.

2021. április 30. péntek

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Budakeszi város gyógyszertári ügyeleti beosztása 2021 májusában a következőképpen alakul:

2021. április 28. szerda

...mert ezzel akár életet menthet! Az utcán járva bárkivel előfordulhat, hogy földön fekvő, magatehetetlen embert vesz észre. Soha ne menjen el mellette segítségnyújtás nélkül!

2021. április 26. hétfő

Telki Község Önkormányzata és a Zöld Bicske Nonprofit Kft. a telki lakosság számára veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet.

2021. április 24. szombat

- ezentúl minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni

2021. április 21. szerda

Országosan tetőzni látszik a járvány harmadik hulláma. Térségünkben stagnálás tapasztalható. A szennyvízből kimutatható adatok alapján a járvány még tetőzik. Az óvatosság és körültekintés továbbra is indokolt.

Telki Község Önkormányzata