Hírösszefoglaló gyengénlátóknak

2023. február 06. hétfő

Szeretettel meghívunk az Óvoda-Iskola Telkiben Alapítvány által minden korosztály számára szervezett FALUFARSANGJA - Jótékonysági Maszkabál rendezvényünkre.

2023. február 01. szerda

1996 októberében jelent meg a Telki Napló első példánya. Hogy azt követően következetesen minden hónapban így történt-e, sajnos nem lehet tudni. Különösen ettől az időponttól 2002-ig rendkívül hiányosan lelhetőek fel darabjai. Sőt, az 1999-es és 2000-es esztendők egyetlen kiadványa sem található meg sehol. Lehet, hogy nem is készült belőle ekkortájt?

2023. február 01. szerda

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Budakeszi város gyógyszertári ügyeleti beosztása 2023 februárjában a következőképpen alakul:

2023. január 26. csütörtök

A BudapestGO ezentúl az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben. A BKK applikációjában a MÁV–VOLÁN-csoport együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és MÁV-START érintett járatai után január 25-étől már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő regionális autóbuszainak valós idejű adatai is: a felhasználók láthatják az autóbuszok aktuális helyzetét, illetve azt is, hogy azok pontosan mikor érkeznek egy megállóba, vagy mikor indulnak onnan.

2023. január 25. szerda

Vigyázzon adataira! Fogadja meg az Országos Rendőr-főkapitányság online térre vonatkozó bűnmegelőzési tanácsait!  

2023. január 24. kedd

Odútelep gondozására madárbarát önkénteseket keres a KoKuKK Egyesület

2023. január 19. csütörtök

A Telki Napló legfrissebb száma már olvasható itt, a Telki Portálon, és hamarosan nyomtatásban is elérhető lesz a kihelyezett gyűjtőpontokon.

2023. január 19. csütörtök

Kitüntető díjak adományozásáról szóló javaslatok benyújtása – Telki Díszpolgára cím, Telkiért Érdemérem, Telki Ifjúsági Díj és Telki Egészségügyi Díj

2023. január 19. csütörtök

Jogszabályváltozás miatt az idei évben az Országos Mentőszolgálat veszi majd át a háziorvosi ügyeleti szolgáltatás ellátását.

2023. január 18. szerda

2023. január 15-én ünnepelte századik születésnapját a Telki Hold Otthon lakója, Bissingen Beatrix Katalin. A jeles alkalomból az önkormányzat részéről Deltai Károly polgármester, Halász Terézia, a Szociális Bizottság elnöke és dr. Lack Mónika jegyző köszöntötték őt, valamint átadták részére a jubileumra szóló, a miniszterelnök aláírásával ellátott díszoklevelet.

2023. január 13. péntek

Telki közössége ismét tanúbizonyságot tett segítőkészségéről. Az adventben meghirdetett gyűjtésre nemcsak közel félmillió forint pénzbeli felajánlás érkezett, hanem cipősdoboz-csomagokkal, minőségi ruhákkal, játékokkal teli ajándékdobozokkal is megtelt az a nagy mikrobusz, amellyel Király Gábor barátommal és Botond fiammal együtt ismét nekivágtunk a karácsony előtti erdélyi és gyimesi útnak.

2023. január 12. csütörtök

Sok járművezető gondolja úgy, hogy a gépjármű indításakor automatikusan működő nappali menetfénnyel jól látható a járművük, pedig ilyenkor csak az első lámpák égnek, a hátsók nem, szemben a tompított fényszóróval, ami elöl-hátul láthatóvá teszi a járművet, ezzel is segítve az esetleges balesetek elkerülését. A KRESZ is előírja a tompított fényszóró használatát, ami a jelenlegi időjárási körülmények között különösen fontos még nappali fényviszonyok mellett is – hívja fel a figyelmet a Magyar...

2023. január 09. hétfő

Tisztelt Lakosok! 2023. január 10-i hatállyal módosult az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet, amelynek következtében jegyzői hatáskörben az ingatlan rendeltetési egységek számáról – 8 napon belül – kiadott hatósági bizonyítvány alapján a többgenerációs együtt élő családok kedvezményesen vehetik igénybe a többlet-gázfogyasztást, amennyiben az ingatlanban egy mérőóra van felszerelve, de az adott címen több rendeltetési egység...

2022. december 21. szerda

Az energiaárak drasztikus emelkedése a 2022. év második felében szükségessé tette az önkormányzatok számára, hogy megnövekedett működési költségeik csökkentésére megfelelő módszereket alkalmazzanak. Az intézkedések egy részéhez elegendő az eddigi gyakorlatok kismértékű átalakítása, szemléletformálást igénylő beavatkozásokkal, más részéhez viszont nehéz döntéseket kellett az önkormányzatnak meghoznia.

2022. december 19. hétfő

Telki Község Önkormányzata 2022 februárjában pályázatot írt ki a tulajdonában lévő, Mandula köz 764/2-es helyrajzi-számú ingatlanon lévő faház hasznosítására, hosszú távú üzemeltetésére. Ennek eredményeként a 23 négyzetméter alapterületű, három helyiségből álló épületet az 1002. számú Néri Szent Fülöp Cserkészcsapat használhatja a következő években.

Telki Község Önkormányzata