Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Telki Nőikar

telki_noikar

A Telki Nőikar 2004-ben alakult Somfai Katalin vezetésével. Akkor csak olyan egyszerű szándékkal, hogy alkalmat és keretet teremtsen a zeneszerető telki édesanyáknak közös éneklésre.

Az elmúlt évek során minden szempontból bővült az eredeti elképzelés. Mostanra már Budajenőről, Pátyról, Budakesziről és Érdről is vannak tagjaink, és a próbák már komoly koncertekre való felkészülésről szólnak. Minden héten – a nyári szünet kivételével – szerdán este 19 órakor találkozunk a Kodolányi Közösségi Ház nagyteremben.

2005 óta közhasznú egyesületként működünk, azóta a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek  Szövetsége) tagjai, 2018 januártól pedig az Európai Kórusszövetségnek tagjai is vagyunk. Jelenleg Halász Károllyal dolgozunk együtt, aki előző karnagyaink – Somfai Katalin, Szijártó Tímea és Bereczki Klaudia – kiváló szakmai munkáját magas színvonalon folytatja tovább.

Repertoárunkat, amelyben világi és egyházi művek is megtalálhatók a zenetörténet majdnem minden korszakából, folyamatosan bővítjük. Sokat énekelünk acapella műveket, de a legizgalmasabbak azok a koncertek, amikor zenekari kísérettel lépünk fel. Törekszünk rá, hogy mind az acapella, mind pedig a hangszeres kísérettel megszólaló kompozíciókat eredeti nyelven adjuk elő.

Mostanra hagyománnyá vált állandó programjaink: a virágvasárnapi ünnepi koncert Budajenőn, a Telki Fesztivál valamely eseményéhez kapcsolódó szereplés, illetve az adventi jótékonysági műsor.

Ezek mellett számos különleges és emlékezetes rendezvényen vettünk-veszünk részt. Ilyenek például a kül- és belföldi kóruskapcsolatok (a belga Odace énekegyüttessel, a kassai Voces kórussal, az aszódi Stellaria Media Nőikarral, stb.). Ezek révén sokszor sikerült Telkiben olyan koncertet szerveznünk, amely reményeink szerint a falu közönségének is felejthetetlen élményt nyújtott.

Az elmúlt évek kiemelt eseménye volt 2013-ban a Keszthelyi Dalünnep, ahol arany minősítést szereztünk. Mindig fantasztikus emlék és nagyon komoly szakmai fejlődési lehetőség az Európa Cantat fesztivál műhelymunkájába bekapcsolódni (2010-ben és 2015-ben Pécsett, 2018-ban Tallinnban). Szívesen gondolunk vissza sok más mellett a gaildorfi, mödlingi vendégszereplésekre, a budapesti Vándor Fesztiválra vagy azokra a kis koncertekre is, amelyekkel igyekeztünk nehéz körülmények közé pici örömet vinni (Máltai Szeretetotthon, Óbudai Hospice-ház).

A kórushétvégéket nem csak azért szeretjük, mert a felkészülés nagyon hatékony, hanem mert jó és vidám együtt lenni.

Köszönettel fogadjuk a személyi jövedelemadó 1%-át (adószámunk: 18709694-1-13), és szívesen látjuk az éneklés iránt érdeklődő, kórusunkhoz csatlakozni kívánó lányokat, asszonyokat! 

telki_noikar_logo-feherEmail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.telkinoikar.hu
Facebook: https://www.facebook.com/telkinoikar20 

Próbák helyszíne: 2089 Telki, Petőfi utca 2-4. Kodolányi Közösségi Ház nagyterem
Próbák időpontja: szerdánként 19 órától

Fel