Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Telki Nőikar

A Telki Nőikar 2004-ben alakult Somfai Katalin vezetésével. Akkor csak olyan egyszerű szándékkal, hogy alkalmat és keretet teremtsen a zeneszerető telki édesanyáknak közös éneklésre.

Az elmúlt évek során minden szempontból bővült az eredeti elképzelés. Mostanra már Budajenőről, Pátyról és Budakesziről is vannak tagok, és az egyszerű próbák már komoly koncertekre való felkészülésről szólnak. Egyvalami nem változott: minden héten szerdán este 19 órakor találkozunk az iskola ebédlőjében.

 

2005 óta közhasznú egyesületként működünk, a Kóta (Magyar Kórusok Szövetsége) tagjai, 2018 januártól pedig az Európai Kórusszövetség tagjai is vagyunk. 2009 óta Szijártó Tímea a karnagyunk.

 

Repertoárunkat, amelyben világi és egyházi művek is megtalálhatók a zenetörténet majdnem minden korszakából, folyamatosan bővítjük. Sokat énekelünk acapella műveket, de a legizgalmasabbak azok a koncertek, amikor zenekari kísérettel lépünk fel.

 

Mostanra hagyománnyá váltak állandó programjaink: a virágvasárnapi ünnepi koncert Budajenőn, a Telki Fesztivál valamely eseményéhez kapcsolódó szereplés, illetve az adventi jótékonysági műsor.

 

Ezek mellett számos különleges és emlékezetes rendezvényen vettünk-veszünk részt. Ilyenek például a kül- és belföldi kóruskapcsolatok (a belga Odace énekegyüttessel, a kassai Voces kórussal, az aszódi Stellaria Media Nőikarral, stb.). Ezek révén sokszor sikerült Telkiben olyan koncertet szerveznünk, amely reményeink szerint a falu közönségének is felejthetetlen élményt nyújtott.

 

Az elmúlt évek kiemelt eseménye volt 2013-ban a Keszthelyi Dalünnep, ahol arany minősítést szereztünk. Mindig fantasztikus emlék és nagyon komoly szakmai fejlődési lehetőség az Európa Cantat fesztivál műhelymunkájába bekapcsolódni (2010-ben és 2015-ben Pécsett). Szívesen gondolunk vissza sok más mellett a gaildorfi, mödlingi vendégszereplésekre, a budapesti Vándor Fesztiválra, vagy azokra a kis koncertekre is, amelyekkel igyekeztünk nehéz körülmények közé pici örömet vinni (Máltai Szeretetotthon, Óbudai Hospice-ház). A kórushétvégéket nem csak azért szeretjük, mert a felkészülés nagyon hatékony, hanem mert jó és vidám együtt lenni.

 

Köszönettel fogadjuk a személyi jövedelemadó 1%-át (adószámunk: 18709694-1-13), és szívesen látjuk az éneklés iránt érdeklődő, kórusunkhoz csatlakozni kívánó lányokat, asszonyokat! 

Fel