Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Pipacs Galéria

A Pipacs Galéria Telkiben, a Pipacs u. 8. címen található. Tulajdonosa Márton Ildikó festőművész. 2006. november 11-e óta várja a művészetkedvelő látogatókat és a kiállítani vágyó művészeket.

 

2008 óta aktívan bekapcsolódott a település életébe, évente 2-3 kiállítás nyílik ebben a kicsi, de annál barátságosabb befogadó galériában. Ekkortól kezdve ad helyet a Festészet Napja alkalmából rendezett kiállításnak, és a Telki Fesztivál 0. napján is nyílik itt tavaszi tárlat.

A kiállításokon nem csak a Telkiben élő képzőművészek mutatkoznak be, örömmel jönnek művészek az ország minden pontjáról.

Annak ellenére, hogy sokan ennyi év elteltével is felkapják a fejüket a galéria nevének hallatán, mert ismeretlenül cseng a fülükben a név (ugyanis Telki talán kevésbé frekventált részén, a Pipacsvirág Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola melletti kis utcácskában fekszik), egyre több látogatót köszönthetnek itt.

2011 óta szoros együttműködésben dolgoznak a Pipacsvirág iskolával. Az intézmény tanulói rendszeresen fellépnek galéria megnyitóin. 

Fel