Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Rekreáció

Több éve minden év szeptember első szombatja az Egészség napja Telkiben. A Telki Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottsága (SZEIB), a civil szervezetek – KOKUKK, Telki SE, Telki Közbiztonságáért Egyesület - közreműködésével, és magánszemélyek támogatásával ezen a napon az egészséges életmód, az egészségfejlesztés és egészségmegőrzés, a környezetvédelem kerül a figyelem központjába. Rendezvényünk fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet legnagyobb kincsünkre, az EGÉSZSÉGRE, melyet erősíteni, védeni, megőrizni nemcsak az egészségügyben dolgozók feladata és kötelessége, hanem az egyénnek és a közösségnek a felelőssége is. A lehetőségekről és a tennivalókról szól ez a nap.

Az alkalom fontossága miatt színes, változatos programmal várjuk településünk minden lakóját, kicsiket és nagyokat, időseket, és fiatalokat, remélve, hogy a bőséges választékból mindenki talál kedvére valót. Délelőtt általában egészségügyi szűrővizsgálatokon, állapotfelméréseken, életmód tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők, és ekkor kezdődnek a sportprogramok is, a játékok 8-99 éves korig ajánlottak, és garantáltan veszélymentesek.

Délután általában az egészséges életmódhoz, a környezetvédelemhez kapcsolódó programokkal, előadásokkal, műhelybeszélgetésekkel, sportbemutatókkal – akrobatikus rock and roll, Ritmikus Gimnasztika, légpuska lövészet, íjászat - várjuk az érdeklődőket. A Telki Közbiztonságáért Egyesület kerékpáros-KRESZ vetélkedőt szervez, elméleti és gyakorlati feladatokkal, az alsó és felső tagozatos diákok részére. A sportpályán a képviselők, a helyi fiatalok, valamint Budajenő csapata méri össze erejét fociban és kézilabdában.

Fel