Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Rendezvényeink


Telkinek évente 3 nagy fő rendezvénye van, amelyek alapjaiban meghatározzák a település kulturális és közösségi életét.

Február elején, általában még a nagy havazások idején már sokan várják az első nagy közös disznóvágást, a Faludisznaját és a nagy hidegben a szokásos disznótoros menüt, valamint a zimankó átvészelésében segítő teát és forralt bort. Ilyenkor a Pajtában vígad egész álló nap a jónép és bár olykor hosszan kígyózó sorok is kialakulnak az ételekre várván, jó hangulatban zajlik az egész mulatság.

Május közepén aztán évről-évre több és több programmal, színes kínálattal, több napon át várja a széles közönséget a falu legnagyobb rendezvénye, a Telki Fesztivál. Ezen az eseményen minden van, mi szem szájnak ingere. Zenei, kulturális, szórakoztató és más közösségi programok, valamint különböző ételek, italok, kirakodó vásár és gyerekprogramok. Nincs itt hiány híres és a faluban kiemelkedőt alkotó fellépőkben és ezen a rendezvényen adja át az önkormányzat Díszpolgári címet, valamint a Telkiért Érdemérmet. Az ünnepség pénteken és szombaton általában éjszakába nyúlóan vonzza az igényes szórakozást kedvelő közönséget.

Ősszel, általában október közepe táján aztán káposztát savanyít a falu apraja-nagyja. A Falukáposztáján a káposztás-húsos finomságok fogyasztása mellett az otthonra készülő finomságé a főszerep. A mulatság ekkor is sokáig tart, élőzene és kiváló hangulat mellett.

Fel