Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Kiss Zenede

Iskolánk története

"A művészet szeretete az ember számára a szabadságot jelenti, a szellem szabadságát. Azt a kivételes képességet, amelynek segítségével az ember kiléphet a mindennapok rutinfeladatainak világából és megvalósíthatja önmagát. Felszínre hozhat valamit önmagából, amit csak a művészet segítségével tud megmutatni." (Hoppál Mihály)

Iskolánk, az alapítványi fenntartású Kiss Zenede Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 1993-ban alakult Budapest II. kerületében. 7 éven át zeneiskolaként működtünk, elsősorban Pesthidegkúton. 2000-től a zeneművészeti oktatást két új művészeti ággal bővítettük, a táncművészettel és a képzőművészettel. Saját székhellyel rendelkezünk Pesthidegkúton, a Gourmand Házban, amit 2008 őszén újítottunk fel.

A művészeti oktatás a székhely mellett a második kerület négy iskolájában folyik. Név szerint a Remetekertvárosi Általános Iskolában, a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában, a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tevékenységünket az évek során folyamatosan kiterjesztettük a Zsámbéki-medence három településére. Telki, Páty, Budajenő általános iskoláiban is működtetünk telephelyeket.

Évente 400-500 tanuló jár iskolánkba óvodás kortól 22 éves korig.

Jelenleg a klasszikus zene mellett jazz-zene oktatásával is foglalkozunk. Számos kamaracsoportot, fúvószenekart, könnyűzenei együttest hoztunk létre. Néptánc és modern-tánc csoportjaink állandó résztvevői a kerületi, Pest megyei és egyéb rendezvényeknek. Festészet szakos tanulóink számos díjat hoztak iskolánknak.

Intézményünkben szakmájukat magas színvonalon művelő, kiváló pedagógusok, művész-tanárok tanítanak.

Célunk, hogy a művészeteket értő, művelő, koncert, színház és kiállítás látogató közönséget neveljünk tanulóinkból. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk a tehetséggondozást is. Támogatjuk pályára készülő tanulóinkat. Így tanítványaink közül többen kiváló eredménnyel szerepeltek művészeti versenyeken, illetve-amennyiben valamelyik művészeti pályát választották hivatásul - sikeresen felvételiztek magasabb fokú művészetoktatási intézményekbe.

A méltán világhírű hagyományos magyar művészetoktatási módszerek mellett nyitottak vagyunk az új művészetpedagógiai módszerek iránt. Számos elismerés mellett 2006-ban az Alapítványi és Magániskolák Egyesületétől a „Minősített Intézmény” kitüntető címet nyertük el, és még ugyanebben az évben a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat „Klebelsberg Díj”-ban részesített bennünket.

2008 elején iskolánk megkapta a kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény címet.

Cím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 167.
Tel.: 06-1-274-75-49

Telki Általános Iskola
Cím: 2089 Telki, Muskátli u. 2.
Telephelyvezető: Hainné Krasznai Melinda (20/594-9846)

Budajenői Általános Iskola
Cím: 2093 Budajenő, Fő u. 3.
Telephelyvezető: Szíj Rózsa (30/968-3666)

Fel