• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Tájékoztató állatbefogások kapcsán

Tisztelt Telki Polgárok, Lakosok!

Telki területén több befogócsapda került korábban elhelyezésre, főleg játszóterek környékén. Ennek oka, hogy rengeteg bejelentés érkezik hozzánk belterületen kóborló vadállatok, leginkább rókák miatt. A lakosság megnyugtatása és az esetleges helytelen eljárások elkerülésének érdekében a csapdák segítségével a vadon élő állatokat sikeresen vissza tudjuk telepíteni a számukra ideális környezetükbe.

A fent említett csapdák nyest, menyét, róka befogására alkalmasak, de sajnos előfordulhat, hogy házi kedvenc téved ezekbe.

A gondos gazdáknak ajánljuk, hogy ha tehetik, házi kedvencüket minden esetben állatorvos segítségével lássák el microchippel, oltásokkal. Oltással kedvencüket védik a vadállatokkal szemben, hiszen sajnos emelkedik a létszámuk a település belterületén is.

A mikrochip által bármilyen helyzetben azonnal beazonosítható a gazda kiléte, az állat lakhelye. Emellett kérnénk a tisztelt polgárokat, hogy lehetőség szerint a cicákat helyezzék el úgy, hogy idegen állattal, emberrel ne találkozhasson a kialakult helyzetre való tekintettel! Így megelőzhető a csapdába való kerülése.

Talált, befogott állat esetén az állatmenhely első dolga a chip leolvasása, az eredeti gazda felkutatása, értesítése. Jelöletlen, chip nélküli állat esetén a menhelyen 14 napot tölt karantén alatt a kedvenc. Ez idő alatt a gazda bármikor elviheti. 14 nap után az állat a menhely állományába kerül, megkapja a szükséges orvosi ellátásokat és gazdakeresővé válik.

Menhelyünkre kettő cica került be Telkiből, az egyiknek sikerült megtalálni a gazdáját. A másik cicáról a menhely Facebook-oldalán közzéteszünk egy képet a sikeresebb beazonosítás miatt.

A cicát nyitvatartási időben bárki megtekintheti.

Tisztelettel:
Zöld Sziget Állatmenhely
Kincses Imre
Telepvezető

Elérhetőségek

Honlap: www.zoldsziget-allatmenhely.hu
Facebook: https://www.facebook.com/zoldszigetallatmenhely/
Telefon: 06-70-626-7378


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/koronavirus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.