hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Koronavírus infó

2020. november 25. szerda

Nagyon jó hír! Megtörtént az első körös tesztelés az általános COVID-19 szűrés során. Sem az iskolában, sem az önkormányzati és magán óvodákban, sem pedig a bölcsődében nem volt pozitív teszt a...

2020. november 24. kedd

A telki Ágnes Gyógyszertár a járványügyi intézkedések részeként arra kéri vásárlóit, hogy az eladótérben csak annyian tartózkodjanak, ahány gyógyszerkiadó üzemel! A várakozás során a 1,5 méteres...

2020. november 23. hétfő

Frissítés 11.24., 07:45 A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és az 513/2020. (XI.23.) kormányrendelet értelmében november 24-zől minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és...

2020. november 16. hétfő

A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a koronavírus-járvány terjedésének, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében Magyarország Kormánya mérsékli az állampolgárok...

2020. november 14. szombat

Telki Község Önkormányzat Polgármesterének 28/2020. (XI.1.) számú Polgármesteri határozat a sportlétesítmények korlátozott megnyitásáról.

2020. november 13. péntek

Frissítés 11.27. A Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2020. november 27. napján érvényes járványügyi információi:

Tisztelt Telki Polgárok, Lakosok!

Telki területén több befogócsapda került korábban elhelyezésre, főleg játszóterek környékén. Ennek oka, hogy rengeteg bejelentés érkezik hozzánk belterületen kóborló vadállatok, leginkább rókák miatt. A lakosság megnyugtatása és az esetleges helytelen eljárások elkerülésének érdekében a csapdák segítségével a vadon élő állatokat sikeresen vissza tudjuk telepíteni a számukra ideális környezetükbe.

A fent említett csapdák nyest, menyét, róka befogására alkalmasak, de sajnos előfordulhat, hogy házi kedvenc téved ezekbe.

A gondos gazdáknak ajánljuk, hogy ha tehetik, házi kedvencüket minden esetben állatorvos segítségével lássák el microchippel, oltásokkal. Oltással kedvencüket védik a vadállatokkal szemben, hiszen sajnos emelkedik a létszámuk a település belterületén is.

A mikrochip által bármilyen helyzetben azonnal beazonosítható a gazda kiléte, az állat lakhelye. Emellett kérnénk a tisztelt polgárokat, hogy lehetőség szerint a cicákat helyezzék el úgy, hogy idegen állattal, emberrel ne találkozhasson a kialakult helyzetre való tekintettel! Így megelőzhető a csapdába való kerülése.

Talált, befogott állat esetén az állatmenhely első dolga a chip leolvasása, az eredeti gazda felkutatása, értesítése. Jelöletlen, chip nélküli állat esetén a menhelyen 14 napot tölt karantén alatt a kedvenc. Ez idő alatt a gazda bármikor elviheti. 14 nap után az állat a menhely állományába kerül, megkapja a szükséges orvosi ellátásokat és gazdakeresővé válik.

Menhelyünkre kettő cica került be Telkiből, az egyiknek sikerült megtalálni a gazdáját. A másik cicáról a menhely Facebook-oldalán közzéteszünk egy képet a sikeresebb beazonosítás miatt.

A cicát nyitvatartási időben bárki megtekintheti.

Tisztelettel:
Zöld Sziget Állatmenhely
Kincses Imre
Telepvezető

Elérhetőségek

Honlap: www.zoldsziget-allatmenhely.hu
Facebook: https://www.facebook.com/zoldszigetallatmenhely/
Telefon: 06-70-626-7378


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/koronavirus

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel