• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Adventi jótékonysági gyűjtés gyimesbükki testvéreinknek

Kedves Telkiek és Távolabb Élők!

Az elmúlt két év kezdeményezésének sikerén és a boldog gyermekarcokon fellelkesülve testvértelepülésünk, Gyimesbükk számára szervezünk gyűjtést ebben az adventben is.

Ehhez az alábbiak szerint kérjük telkiek, de akár a környékben vagy távolabb élők segítségét, adományait, hozzájárulását.

A gyimesbükki plébániával, magyar iskolával és óvodával egyeztetve a következők jelentenének számukra igazán nagy segítséget és örömet:

- oktatási papír-írószer (az óvodások részére színes papír, színezők, színes ceruzák, filcek, gyurma, az iskolásoknak másolópapír vagy írólap/írótömb, színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, rajztábla, stb.)

- jó minőségű téli ruha és téli cipő, első sorban gyermekeknek - kérjük csomagolva vagy legalább zacskózva leadni, és feltüntetni a méretet, illetve, hogy lánynak vagy fiúnak lesz-e!

- talán az egyik legfontosabb: egy cipős doboznyi méretű meglepetés-ajándék, amiben bármi lehet, de elsősorban valami tartós élelmiszer (pl. csokoládé), akár könyv, játék és valami személyes dolog – kérjük a dobozt becsomagolni (szép, karácsonyi csomagolópapírba) és egy kis címkét ráragasztani, hogy kisgyermeknek (3-10 éves), nagyobb gyermeknek (10-18 éves) vagy felnőttnek, illetve, hogy fiúnak vagy lánynak szól-e. (Nagyon jó lenne, ha ebből sok gyűlne össze és számos gyimesbükki magyar családnak okozhatnánk vele meglepetést és örömet karácsonyra!)

- Mindenek felett a legnagyobb segítség a pénzadomány! - Erre a célra a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány 11742348-20021520 számú gyimesbükki célú alszámlájára várjuk a felajánlásokat, a közlemény rovatban pedig kérjük feltüntetni: „Gyimesbükk 2018 Advent” (a pénzadományokat ajándékok vásárlására, illetve közvetlenül Salamon József plébános atyához juttatjuk el, ő fogja majd eldönteni, hogy mire fordítja, ez a korábbi alkalmakkor is remekül működött – a legfontosabb célok: családok segítése, hogy magyar iskolába járathassák gyerekeiket, magyar oktatási programok, illetve, a Telkiben összekészített ajándékcsomagok)

A felajánlásokkal kapcsolatban kérjük a visszajelzéseket a következő űrlapon keresztül megküldeni. Kattintson IDE az űrlapért>>

Ez alapján fogjuk majd tudni megbecsülni, mire is számíthatunk, illetve, hogy hány autó kell a kiszállításhoz. Ha valaki pénzadományt küld, akkor mindenképpen kérjük az űrlapon jelezni, hogy kinek állítsa ki az alapítvány az adóigazolást!

Az adományokat a telki Pajta-Faluházban gyűjtjük, illetve kérésre akár házhoz is tudunk menni (amennyiben nagyobb dolgokról van szó – ezt is kérjük majd a fenti űrlapon jelezni)!

A Pajtában a következő időpontokban lehet az adományokat leadni előzetes jelzés nélkül:

  • December 1., szombat, 8:00-13:00 (a piac alatt, a helyszínen Chapó Ákos gondnokot kell keresni)
  • December 2., vasárnap, 11:00-15:00 (a Krumpliebéd alatt)
  • December 2., vasárnap, 17.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)
  • December 9., vasárnap, 16.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)
  • December 15., szombat, 8:00-13:00 (a piac alatt, a helyszínen Chapó Ákos gondnokot kell keresni)
  • December 16., vasárnap, 16.00-18.00 (gyertyagyújtás alatt)

Ezeken kívül előzetes egyeztetés után tudjuk külön időpontban is fogadni az adományokat a Pajtában, ehhez kérjük előző nap telefonon hívni Ruják Györgyit a 06-70-621-5308-as, vagy Móczár Gábort a 06-30-941-5598-as számon!

A vasárnapi gyertyagyújtások alkalmával a Pajtában a pénzadományokat készpénzben is le lehet adni.

Az adományokat december 20-án csütörtökön visszük Gyimesbükkre, tehát legkésőbb 18-án (hétfőn) estig várunk minden felajánlást! 

A szervezők és az autós kiszállítást vállalók nevében, köszönettel:
Móczár Gábor

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.