hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook 

Koronavírus infó

2020. június 19. péntek

A Kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében határozta meg a június 18-tól életbe lépő járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit.

2020. június 18. csütörtök

Június 17-én este megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a Kormány elrendelte – a 2020. március 11-én közzétett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti – az...

2020. május 25. hétfő

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának tájékoztatása alapján dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Miniszterelnökség iránymutatása szerint 2020....

2020. május 25. hétfő

2020. május 25-én Deltai Károly polgármester vezetésével ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság és az intézményvezetők, ellátásban résztvevők. A találkozó során összegezték a bizottság első, február...

2020. május 20. szerda

Az alábbiakban a Telkiben található, sportolásra alkalmas terek használatával kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályok olvashatók – a Telki Sportegyesület közleménye.

2020. május 19. kedd

A hét elején megtörtént a Telkiben található játszóterek és utcabútorok fertőtlenítése, a játékok és az eszközök ellenőrzése, így május 21-től újra használhatók lesznek a terek és a padok...

Tisztelt telki polgárok!

Március 17-én megkezdtük a korábban már állományba vettek kiértesítését és új önkéntesek toborzását a polgári védelmi alakulatba. Jelen helyzetben a veszélyhelyzet legalacsonyabb fokozata van elrendelve, ezért a polgári védelmi feladatok zöme nem utasítás szerint, hanem önkéntes alapon valósul meg, ugyanakkor a rendszer már feláll, a folyamatokat begyakoroljuk és eltervezzük.

Tegnap este megtörtént a Telki Polgári Védelem első önkénteseinek eligazítása. A rövid eligazítást a szükséges védelmi protokoll betartása mellett Bacskai László katasztrófavédelmi referens, az Operatív Törzs kapcsolattartója és jómagam tartottuk.

Szeretném ezúton is megköszönni az önkéntesek jelentkezését!

A jelentkezés folyamatos. Szakaszosan hívjuk be a jelentkezőket a keletkező feladatok ütemében. Minden jelentkező kap automatikus választ, ami igazolja, hogy regisztrációba vettük. Mozgósítás esetén minden jelentkező újabb értesítést kap. Ebben az esetben mindenki szigorúan kövesse a leírtakat!

A Polgári Védelem helyi feladatai sokrétűek, jelenleg azonban két területre fókuszálnak. Az egészségügyi és a logisztikai területre.

Az egészségügyi területen NEM a vírusfertőzöttekkel való munka a feladatunk, ezt az országos szervek végzik. Ezzel a feladatkörrel csak egy teljesen eszkalálódott helyzetben kell foglalkoznunk, és épp azon dolgozunk, hogy ennek még a közelébe se kerüljön az ország. A feladat a helyi általános egészségügyi ellátás, az otthoni betegellátás támogatása, a járványhoz nem köthető, de a járványhelyzet miatt nehezebben szervezhető egészségügyi ellátás támogatása.

A polgármesteri hivatal megszervezi a hetven év feletti idősek alapellátását, a karanténra kötelezettek ellátását, és más szociális ellátási, vagy speciális, a járványból adódó ellátási feladatokat. A logisztikai munkacsoport részt vesz a rászoruló idősek ellátásában, támogatásában. Ételt szállít, segít a felmerülő ellátási, szállítási feladatokban.

Mindkét munkacsoport a szükséges védőfelszerelésben teljesít szolgálatot és mindenki írásban megkapja a szolgálat ellátásához szükséges egészségvédelmi információkat.

Köszönöm, hogy együttműködően, fegyelmezetten veszünk részt a védekezésben!

Kérem a lakosságot, hogy az előírt és az ajánlott járványügyi viselkedést betartani szíveskedjenek önmaguk és mindenki más érdekében! Csak a legszükségesebb mértékben hagyják el lakóhelyüket, és tartsák be a védekezés alapvető szabályait, kerüljék a testi kontaktust, tartsanak távolságot egymástól és fertőtlenítéssel, kézmosással, védőeszközök használatával óvják magukat!

Köszönöm!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok


Amennyiben Ön szívesen vállalna támogató szerepet a járvány lassításában, védekezésben és ellátásban, úgy jelentkezzen az önkéntes állományba! A jelentkezés részletei ITT OLVASHATÓK>>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel