• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Polgári védelmi intézkedések

Tisztelt telki polgárok!

Március 17-én megkezdtük a korábban már állományba vettek kiértesítését és új önkéntesek toborzását a polgári védelmi alakulatba. Jelen helyzetben a veszélyhelyzet legalacsonyabb fokozata van elrendelve, ezért a polgári védelmi feladatok zöme nem utasítás szerint, hanem önkéntes alapon valósul meg, ugyanakkor a rendszer már feláll, a folyamatokat begyakoroljuk és eltervezzük.

Tegnap este megtörtént a Telki Polgári Védelem első önkénteseinek eligazítása. A rövid eligazítást a szükséges védelmi protokoll betartása mellett Bacskai László katasztrófavédelmi referens, az Operatív Törzs kapcsolattartója és jómagam tartottuk.

Szeretném ezúton is megköszönni az önkéntesek jelentkezését!

A jelentkezés folyamatos. Szakaszosan hívjuk be a jelentkezőket a keletkező feladatok ütemében. Minden jelentkező kap automatikus választ, ami igazolja, hogy regisztrációba vettük. Mozgósítás esetén minden jelentkező újabb értesítést kap. Ebben az esetben mindenki szigorúan kövesse a leírtakat!

A Polgári Védelem helyi feladatai sokrétűek, jelenleg azonban két területre fókuszálnak. Az egészségügyi és a logisztikai területre.

Az egészségügyi területen NEM a vírusfertőzöttekkel való munka a feladatunk, ezt az országos szervek végzik. Ezzel a feladatkörrel csak egy teljesen eszkalálódott helyzetben kell foglalkoznunk, és épp azon dolgozunk, hogy ennek még a közelébe se kerüljön az ország. A feladat a helyi általános egészségügyi ellátás, az otthoni betegellátás támogatása, a járványhoz nem köthető, de a járványhelyzet miatt nehezebben szervezhető egészségügyi ellátás támogatása.

A polgármesteri hivatal megszervezi a hetven év feletti idősek alapellátását, a karanténra kötelezettek ellátását, és más szociális ellátási, vagy speciális, a járványból adódó ellátási feladatokat. A logisztikai munkacsoport részt vesz a rászoruló idősek ellátásában, támogatásában. Ételt szállít, segít a felmerülő ellátási, szállítási feladatokban.

Mindkét munkacsoport a szükséges védőfelszerelésben teljesít szolgálatot és mindenki írásban megkapja a szolgálat ellátásához szükséges egészségvédelmi információkat.

Köszönöm, hogy együttműködően, fegyelmezetten veszünk részt a védekezésben!

Kérem a lakosságot, hogy az előírt és az ajánlott járványügyi viselkedést betartani szíveskedjenek önmaguk és mindenki más érdekében! Csak a legszükségesebb mértékben hagyják el lakóhelyüket, és tartsák be a védekezés alapvető szabályait, kerüljék a testi kontaktust, tartsanak távolságot egymástól és fertőtlenítéssel, kézmosással, védőeszközök használatával óvják magukat!

Köszönöm!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok


Amennyiben Ön szívesen vállalna támogató szerepet a járvány lassításában, védekezésben és ellátásban, úgy jelentkezzen az önkéntes állományba! A jelentkezés részletei ITT OLVASHATÓK>>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.