hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook 

Koronavírus infó

2020. június 19. péntek

A Kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében határozta meg a június 18-tól életbe lépő járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit.

2020. június 18. csütörtök

Június 17-én este megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a Kormány elrendelte – a 2020. március 11-én közzétett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti – az...

2020. május 25. hétfő

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának tájékoztatása alapján dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Miniszterelnökség iránymutatása szerint 2020....

2020. május 25. hétfő

2020. május 25-én Deltai Károly polgármester vezetésével ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság és az intézményvezetők, ellátásban résztvevők. A találkozó során összegezték a bizottság első, február...

2020. május 20. szerda

Az alábbiakban a Telkiben található, sportolásra alkalmas terek használatával kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályok olvashatók – a Telki Sportegyesület közleménye.

2020. május 19. kedd

A hét elején megtörtént a Telkiben található játszóterek és utcabútorok fertőtlenítése, a játékok és az eszközök ellenőrzése, így május 21-től újra használhatók lesznek a terek és a padok...

Frissítés: 03.13., 23:50

Az iskolák hétfőtől megkezdik a távoktatás megszervezését, digitális eszközök használatával – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken este a kormány közösségi oldalán.

A kormányfő beszédében kijelentette, hogy 2020. március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, ami tantermen kívüli, digitális munkarendet jelent. A tanároknak eszerint folytatniuk kell az oktatást, új módszerekkel, a személyes kapcsolattartás mellőzésével. Orbán Viktor kiemelte, hogy ezáltal az érettségire is fel tudnak készülni a diákok, és jó esély van arra, hogy a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Kifejtette: "Olyan tanítási módok lesznek csak digitálisan, amelyek a személyes találkozást nem igénylik.

Ez pedig új módszertanokat is igényel" - ismertette, hozzátéve, hogy a módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

A kormányrendelet megjelenése után a részletek kidolgozása a következő napokban megtörténik. A köznevelési intézmények, az önkormányzati óvoda, valamint az iskola dolgozói számára hétfőn is kötelező a megjelenés munkahelyükön. Az intézményvezetők javaslatai alapján a lehető leggyorsabb időn belül meg kell oldani a problémákat. A gyermekétkeztetés megszervezésén túl az oktatás, és az esetleges kiscsoportos gyermekfelügyelet megszervezése is előttünk áll. A cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legkevesebb problémával elérjük a lehető legnagyobb egészségügyi biztonságot. A részletek kidolgozása folyamatban van.

Minden családot arra kérünk, hogy törekedjen arra, hogy a rendkívüli helyzetet, különösképp az első napokat közösen kezelni tudjuk! Szervezzék át életüket az új helyzetnek megfelelően! Törekedjenek arra, hogy gyermekeiket otthon tudják tartani, biztonságban! Vigyázzanak idősebb rokonaikra, óvják egészségüket!

A részletek kidolgozása folyamatban van, biztosan nem lesz könnyű az átmenet, de közösen meg fogjuk oldani. Türelmet és támogatást kérek mindenkitől! Hétvégén is kövessék a folyamatos tájékoztatást!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel