hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook 

Koronavírus infó

2020. június 19. péntek

A Kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében határozta meg a június 18-tól életbe lépő járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit.

2020. június 18. csütörtök

Június 17-én este megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a Kormány elrendelte – a 2020. március 11-én közzétett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti – az...

2020. május 25. hétfő

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának tájékoztatása alapján dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Miniszterelnökség iránymutatása szerint 2020....

2020. május 25. hétfő

2020. május 25-én Deltai Károly polgármester vezetésével ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság és az intézményvezetők, ellátásban résztvevők. A találkozó során összegezték a bizottság első, február...

2020. május 20. szerda

Az alábbiakban a Telkiben található, sportolásra alkalmas terek használatával kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályok olvashatók – a Telki Sportegyesület közleménye.

2020. május 19. kedd

A hét elején megtörtént a Telkiben található játszóterek és utcabútorok fertőtlenítése, a játékok és az eszközök ellenőrzése, így május 21-től újra használhatók lesznek a terek és a padok...

Frissítés: 03.13., 08:50

Minden nap újabb és újabb információk jelennek meg a médiában a kitörni készülő koronavírus járvánnyal kapcsolatosan. Ma is több fontos tájékoztatót jelentetünk meg. Tudom, hogy olykor nehéz lehet követni és eldönteni, hogy mi fontos és mi nem az. Sokan mire itt lesz a cselekvés ideje, már belefáradnak a sok hírbe. Ne tegyék! Sok dolgunk lesz, sőt, van. Váljon a napi rutinunk részévé, hogy rápillantunk az aktuális tájékoztatókra!

Igyekszem nagyon egyszerűen összefoglalni a lényeget. Kitartó, hosszas és fegyelmezett együttműködésre készüljünk, erre van szükség! Minden előrejelzés szerint a járvány tartósan velünk lesz, és ez abból a szempontból jó, mert ha így lesz, akkor nem egy nagy hullámban érkeznek a betegek és az egészségügyi rendszer bírni fogja a versenyt.

Mit tegyünk mi, egyszerű polgárok?

Segítsük azok munkáját, akik értünk dolgoznak. Bízzunk bennük, támogassuk őket!

Hiteles forrásból tájékozódjunk! Az Operatív Törzs vezetése mögött ott áll az ország összes szakembere. Nincs más, nincs jobb csapat, képzettségük, szaktudásuk azonos értékű a fejlett világ bármely hasonló poszton lévő szakemberével. Minden döntés az ő, és a WHO-n keresztül a világ legjobb szakembereinek tudásán alapul. Hiteles információkra az Operatív Törzstől számíthatnak a koronavirus.gov.hu oldalról. Helyben a telki.hu oldalon tájékozódhatnak a kifejezetten helyi vonatkozású eseményekről, feladatokról. Minden lehetséges csatornán keresztül igyekszünk megosztani minden fontos információt és megtenni mindent a védekezés elősegítéséért.

Tartsunk be néhány egyszerű, de nagyon fontos szabályt!

Ha csak lehet, kerüljük a személyes érintkezéseket! Nagy csoportosulásokat, rendezvényeket már most sem lehet tartani. Hétfőtől minden eseményt elhalasztunk, létszámtól függetlenül. A szombati piac élelmiszer-egészségügyi és általános járványügyi megfontolásból elmarad.

A hivatal működik, de személyes kapcsolattartás nélkül. Halasztható ügyeiket ne most intézzék, halaszthatatlan ügyekben kérem, írjanak, küldjenek e-mailt vagy telefonáljanak!

Az oktatási, nevelési intézmények további rendelkezésig üzemelnek az intézményvezető által meghatározott működési rendben. Kérem, hogy minden intézkedést fegyelmezetten tartsanak be gyermekeik egészsége érdekében!

Folyamatos és kielégítő ellátásra számíthatnak élelmiszer és gyógyszerek tekintetében. Gyógyszertárunk felkészült, élelmiszer áruházunk az országos stratégiai rendszer része, megfelelő tartalékokkal.

Végére hagytam a legfontosabb személyes teendőket:

  1. Lehetőség szerint kerüljük a személyes kapcsolatokat, minimalizáljuk a mozgásunkat, a találkozásainkat, a tömegközlekedést!
  2. Ha szükséges kimozdulnunk, tartsunk egymástól megfelelő távolságot! A vírus levegőn keresztünk nem közlekedik, csak cseppfertőzés útján.
  3. Cseppfertőzés útján azonban közvetve is, tehát tárgyak közvetítésével. Ügyeljünk a higiéniára, köhögjünk, tüsszentsünk zsebkendőbe!
  4. Nagyon fontos a megfelelő és gyakori kézmosás. A WHO tájékoztatása alapján a vírus elsősorban a kezünk közvetítésével fertőz.
  5. Ha betegnek érezzük magunkat, maradjunk otthon! Ha koronavírus-gyanús a betegség, ne menjünk orvoshoz, hanem hívjuk telefonon és kövessük az utasításait!

Ha ezt az öt pontot fegyelmezetten betartjuk, jelentősen csökkentjük a fertőződés esélyét és lassítjuk a vírus terjedését.Köszönöm az együttműködést!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel