• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Tisztelt Telki Polgártársaim!

Frissítés: 03.13., 08:50

Minden nap újabb és újabb információk jelennek meg a médiában a kitörni készülő koronavírus járvánnyal kapcsolatosan. Ma is több fontos tájékoztatót jelentetünk meg. Tudom, hogy olykor nehéz lehet követni és eldönteni, hogy mi fontos és mi nem az. Sokan mire itt lesz a cselekvés ideje, már belefáradnak a sok hírbe. Ne tegyék! Sok dolgunk lesz, sőt, van. Váljon a napi rutinunk részévé, hogy rápillantunk az aktuális tájékoztatókra!

Igyekszem nagyon egyszerűen összefoglalni a lényeget. Kitartó, hosszas és fegyelmezett együttműködésre készüljünk, erre van szükség! Minden előrejelzés szerint a járvány tartósan velünk lesz, és ez abból a szempontból jó, mert ha így lesz, akkor nem egy nagy hullámban érkeznek a betegek és az egészségügyi rendszer bírni fogja a versenyt.

Mit tegyünk mi, egyszerű polgárok?

Segítsük azok munkáját, akik értünk dolgoznak. Bízzunk bennük, támogassuk őket!

Hiteles forrásból tájékozódjunk! Az Operatív Törzs vezetése mögött ott áll az ország összes szakembere. Nincs más, nincs jobb csapat, képzettségük, szaktudásuk azonos értékű a fejlett világ bármely hasonló poszton lévő szakemberével. Minden döntés az ő, és a WHO-n keresztül a világ legjobb szakembereinek tudásán alapul. Hiteles információkra az Operatív Törzstől számíthatnak a koronavirus.gov.hu oldalról. Helyben a telki.hu oldalon tájékozódhatnak a kifejezetten helyi vonatkozású eseményekről, feladatokról. Minden lehetséges csatornán keresztül igyekszünk megosztani minden fontos információt és megtenni mindent a védekezés elősegítéséért.

Tartsunk be néhány egyszerű, de nagyon fontos szabályt!

Ha csak lehet, kerüljük a személyes érintkezéseket! Nagy csoportosulásokat, rendezvényeket már most sem lehet tartani. Hétfőtől minden eseményt elhalasztunk, létszámtól függetlenül. A szombati piac élelmiszer-egészségügyi és általános járványügyi megfontolásból elmarad.

A hivatal működik, de személyes kapcsolattartás nélkül. Halasztható ügyeiket ne most intézzék, halaszthatatlan ügyekben kérem, írjanak, küldjenek e-mailt vagy telefonáljanak!

Az oktatási, nevelési intézmények további rendelkezésig üzemelnek az intézményvezető által meghatározott működési rendben. Kérem, hogy minden intézkedést fegyelmezetten tartsanak be gyermekeik egészsége érdekében!

Folyamatos és kielégítő ellátásra számíthatnak élelmiszer és gyógyszerek tekintetében. Gyógyszertárunk felkészült, élelmiszer áruházunk az országos stratégiai rendszer része, megfelelő tartalékokkal.

Végére hagytam a legfontosabb személyes teendőket:

  1. Lehetőség szerint kerüljük a személyes kapcsolatokat, minimalizáljuk a mozgásunkat, a találkozásainkat, a tömegközlekedést!
  2. Ha szükséges kimozdulnunk, tartsunk egymástól megfelelő távolságot! A vírus levegőn keresztünk nem közlekedik, csak cseppfertőzés útján.
  3. Cseppfertőzés útján azonban közvetve is, tehát tárgyak közvetítésével. Ügyeljünk a higiéniára, köhögjünk, tüsszentsünk zsebkendőbe!
  4. Nagyon fontos a megfelelő és gyakori kézmosás. A WHO tájékoztatása alapján a vírus elsősorban a kezünk közvetítésével fertőz.
  5. Ha betegnek érezzük magunkat, maradjunk otthon! Ha koronavírus-gyanús a betegség, ne menjünk orvoshoz, hanem hívjuk telefonon és kövessük az utasításait!

Ha ezt az öt pontot fegyelmezetten betartjuk, jelentősen csökkentjük a fertőződés esélyét és lassítjuk a vírus terjedését.Köszönöm az együttműködést!

Deltai Károly
polgármester, helyi védelmi parancsnok

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.