• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Egyes Volán járatokon szünetel az első ajtós felszállás

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján az autóbusz-vezetők és az utasok védelme érdekében 2020. március 16-tól (hétfőtől) valamennyi Budapest környéki (13 és 294 közötti vonalszámozású - tehát a Budakeszit érintő járatokon is!), illetve egyes városok helyi járatain szünetel az első ajtós felszállás, valamint az autóbusz-vezetők jegyértékesítése.

A Telkibe közlekedő 789-es, 793-es, 794-es és 795-ös járatoknál egyelőre nem döntöttek ilyen korlátozásról. (Amennyiben tudomásunkra jut ezzel kapcsolatos friss hír, azt Portálunkon közzétesszük.)

A koronavírus-járványra és a kormány által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a Volánbusz Zrt. autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő esetleges változásokról ITT LEHET AKTUÁLIS TÁJÉKOZTATÓKAT OLVASNI>>

Hasonlóképpen a Budapesti Közlekedési Központ is arról tájékoztatta a tömegközlekedést használókat, hogy a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a több ezer fővárosi buszvezető védelme érdekében március 16-tól átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon nem nyitják az első ajtót.

A járatokra a második és a harmadik (továbbá csuklós buszok esetében a negyedik) ajtónál lehet felszállni. A buszok első részét kordonnal zárják el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

A BKK közölte azt is, hogy a tanszüneti menetrend esetleges életbe lépéséről a hétfőn kezdődő oktatási szünet forgalomra gyakorolt hatásai alapján születik majd döntés.

A fővárosi tömegközlekedéssel kapcsolatos friss hírek a BKK HONLAPJÁN OLVASHATÓK>>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.