• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Felhívás időseknek segítő általi gyógyszerkiváltás kapcsán

A Kormány azon kérését figyelembe véve, hogy az idős embereknek az egészségügyi veszélyhelyzet idején ne kelljen elhagyniuk az otthonukat, ugyanakkor hozzájuthassanak a szükséges gyógyszereikhez, az igény jelzése esetén a Telki Önkormányzat segítői beszerzik számukra a szükséges és kért orvosságokat.

Ezzel kapcsolatban fel kell hívnunk a figyelmet az alábbiakra:

  • A segítők hivatalos önkormányzati megbízólevéllel rendelkeznek és azzal igazolják magukat.
  • A segítők az általuk megismert egészségügyi adatokat az adatvédelmi szabályok figyelembe vételével kezelik és titokban tartják.
  • A segítők tevékenységük során maszkot viselnek és betartják az alapvető higiéniai szabályokat.
  • Ha egy mód van rá, a segítők nem mennek be a beteg lakásába és a lehető legkevesebb időt töltenek velük.
  • Amikor a segítő a beteggel felveszi a kapcsolatot, leírja a beteg nevét, taj-számát, és megbeszéli a beteggel, hogy az orvosa által korábban felírt gyógyszerei közül melyeket és milyen mennyiségben (hány dobozzal) kell kiváltani. Kérjük, amennyiben lehetséges, írják össze számunkra előre a listát, amelyen szerepelnek a kiváltani kívánt gyógyszerek nevei, és az is fel van tüntetve, hogy mennyit kér belőlük! Amennyiben papír alapú recept kiváltását kéri a segítőtől, a vényt készítse elő számára, és ne feledje el aláírni!

Helyi vészhelyzeti – kifejezetten a Telkiben élők gondjainak megoldása kapcsán működő – 0-24 órás koronavírus segítségnyújtó telefonszám: 06-70-674-3656. Aki idős, egyedülálló vagy karanténban van Telkiben, és segítséget kérne, kérjük, ezen a telefonszámon jelezze!


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/koronavirus

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.