hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Koronavírus infó

2020. november 25. szerda

Nagyon jó hír! Megtörtént az első körös tesztelés az általános COVID-19 szűrés során. Sem az iskolában, sem az önkormányzati és magán óvodákban, sem pedig a bölcsődében nem volt pozitív teszt a...

2020. november 24. kedd

A telki Ágnes Gyógyszertár a járványügyi intézkedések részeként arra kéri vásárlóit, hogy az eladótérben csak annyian tartózkodjanak, ahány gyógyszerkiadó üzemel! A várakozás során a 1,5 méteres...

2020. november 23. hétfő

Frissítés 11.24., 07:45 A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és az 513/2020. (XI.23.) kormányrendelet értelmében november 24-zől minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és...

2020. november 16. hétfő

A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a koronavírus-járvány terjedésének, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében Magyarország Kormánya mérsékli az állampolgárok...

2020. november 14. szombat

Telki Község Önkormányzat Polgármesterének 28/2020. (XI.1.) számú Polgármesteri határozat a sportlétesítmények korlátozott megnyitásáról.

2020. november 13. péntek

Frissítés 11.27. A Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2020. november 27. napján érvényes járványügyi információi:

A jelenlegi rendkívüli helyzetben az otthonmaradással, a fokozott odafigyeléssel és a napi higiéniai szabályok szigorú betartásával a lakosság is sokat tehet a járvány megfékezéséért. Vegyük komolyan és tartsuk be a humán járványvédelmi előírásokat!

Minden felelős embertől elvárható, hogy ha valakinél felmerül a fertőzöttség gyanúja, semmiképpen se menjen el otthonról, még élelmiszerüzletbe se! Azok, akik vélhetően egészségesek, ha tehetik, szintén maradjanak otthon!

Még ha feltehetően egészségesek is vagyunk, amikor bevásárolni indulunk, fontos, hogy betartsuk az alapvető higiéniai szabályokat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte azokat a jótanácsokat, amelyek hozzájárulhatnak mindannyiunk egészségének megóvásához boltba menetel előtt, alatt és után.

  • Írjunk bevásárlólistát!
  • A tudatos vásárlás a konyhában, sőt, már előtte, a fejünkben elkezdődik. Nem kevés pénzt és időt spórolhatunk, ha tudatosan előkészítjük, mi kerüljön a kosarunkba, mire és milyen mennyiségben van valóban szükségünk.
  • A mostani helyzetben alapszabály, hogy nem kell (sőt, abszolút nem tanácsos!) naponta a boltba járni! Jóval azelőtt, hogy elindulnánk, még otthon gondoljuk végig, mit szeretnénk a héten főzni (reggeli, ebéd, vacsora), és kizárólag az ezekhez szükséges alapanyagokat vásároljuk meg! Az otthon megírt bevásárlólista segítségével tervezhetővé válik a költségvetésünk, ráadásul biztos nem felejtünk el megvenni semmit.
  • Mielőtt elindulnánk a boltba, mossuk meg alaposan a kezünket vagy használjunk fertőtlenítőszert! Jelenleg az üzletekben is javasolt kézfertőtlenítő-szert kihelyezni a vásárlótérbe, vegyük igénybe őket!
  • Az üzletben csak olyan csomagolt árut vegyünk le a polcról, ami szennyeződésektől mentes. Különösen fontos, hogy csak azt a terméket fogjuk meg, amit végül a kosarunkba is teszünk. A csomagolatlan termékeknél fokozottan ügyeljünk a kihelyezett mérő- és fogóeszközök helyes használatára. Az ilyen termékeket úgy csomagoljuk el, hogy ne szennyezhessék a kosarunkban lévő többi árucikket.
  • Az üzletben igyekezzünk megtartani az 1-2 méteres távolságot a többi vásárlótól és a dolgozóktól. Ez különösen fontos sorban állás közben. Fizetéskor részesítsük előnyben az önkiszolgáló pénztárakat. Ahol erre nincs lehetőség, ott a pénztárossal szemben is törekedjünk megtartani az 1 méteres távolságot. Készpénz helyett válasszuk a bankkártyás fizetés lehetőségét! Ha mégis készpénzhez nyúlunk, utána fertőtlenítsük le kezünket!
  • Hazaérve első dolgunk az alapos kézmosás legyen, utána kezdjünk neki a megvásárolt termékek elpakolásának, majd ismét mossunk alaposan kezet!

További tudnivalókról és az otthoni élelmiszerbiztonság maximalizálásának módjáról itt lehet olvasni>>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel