Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Köznevelési intézmények járványügyi helyzete - frissítve 03.03.

koronavirus

Frissítés 2021.03.03. 12:00:

A Pipacsvirág Általános Iskola járványügyi információi (az előző napi adatokhoz képest nincs változás):

Igazolt Covid-pozitív pedagógus (dolgozó): 1 fő
Igazolt Covid-pozitív tanuló: 2 fő
Egy osztály otthon tanul, digitális oktatása van a héten.

Frissítés 2021.03.02. 15:30:

Újabb szórványos esetek jelzik a harmadik járványhullám megjelenését.

A önkormányzati óvodában kettő csoport érintett a járvánnyal. A csoportokat az illetékes hatóság átmenetileg felfüggesztette. Gócpont nincs, a második fertőzés másik épület másik csoportjában jelent meg. Az óvodai dolgozókat teszteljük.

Az iskolában egy pedagógus és két tanuló érintett, egy osztály van felfüggesztve. Az iskolai dolgozókat is tesztelni fogjuk.

A bölcsőde egy kontaktszemély által közvetve érintett. Hamarosan ott is tesztelés várható. A magánóvoda jelenleg nem tart nyitva, tesztelnek és utána döntenek a működésről.

Előzmény:

Jelenleg az óvodában egy csoport érintett a járvánnyal, egy fő fertőzött által. Gócpont nincs, a jelenlegi fokozott figyelem időszakában elővigyázatossági lépések történtek, hogy ne is alakuljon ki gócpont. Az óvodai dolgozókat teszteljük.

Az iskolában egy iskolai osztályt érint a járvány. Gócpont nincs. Elővigyázatossági lépések történtek. Az iskolai dolgozókat is tesztelni fogjuk.

A bölcsőde jelenleg nem érintett. A magánóvoda jelenleg nem tart nyitva, tesztelnek, és utána döntenek a működésről. Velük is kapcsolatban állunk, és segítünk, ha szükséges.

A cél az, hogy sehol ne tudjon kialakulni gócpont. Ezért az intézményvezetők azonnal jeleznek, és megtörténik minden olyan lépés, amit ilyenkor meg kell és meg lehet tenni. Tesztelünk, rendkívüli takarítást rendelünk el, és ha kell, az illetékes hatóság felfüggeszti a csoportot, osztályt vagy az intézményt. Jelenleg azonban nincs erre szükség.

Kérem, kövessék a folyamatos, hivatalos tájékoztatást! Minden fontos és ellenőrzött információt közreadok, ahogy eddig is. A következő időszakban megtörténhet, hogy ismét lesznek a már félig-meddig megszokott különleges helyzethez képest is rendkívülinek számító intézkedések. Kérem, segítsenek, hogy az eddigi sikeres és együttműködő módon tudjuk közösen kezelni a különleges helyzeteket! Ez mindannyiunk közös érdeke.

Köszönettel:

Deltai Károly
polgármester

Fel