Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Harmadik hullám: fertőzőbb vírusváltozat érkezett

covid19

Az előttünk álló hetek nagyon nehéznek ígérkeznek. A fertőződés kockázata jelentősen meg fog nőni. Azzal tudjuk segíteni a járványügyben, valamint a kórházakban dolgozókat, és csökkenteni megfertőződésünk esélyét, hogy a következő időben minimalizáljuk az egy háztartásban élőkön kívüliekkel való érintkezéseinket, és szigorúan betartunk minden védelmi előírást.

Aki teheti, a következő hetekben csökkentse mozgását, ha lehet, maradjon otthon! Aki teheti, tartsa otthon gyermekét! Ne mostanra időzítsük halasztható ügyeink intézését! A következő hetekben folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az ország sokezer körzeti orvosi rendelőjében, és a kórházi oltópontokon, így nálunk is. Két hét alatt sokszázezer védőoltást lehet beadni, ami, ha az új fertőzések száma nem nő robbanásszerűen, jelentősen lelassítja a kór terjedését.

Újabb két-három hét pedig elegendő lehet a fordulat eléréséhez. Ha azonban nem tudjuk radikálisan lecsökkenteni az új fertőzések számát, akkor semmi esélyünk nem marad, a járvány kitör és búcsút inthetünk a nyitásnak. Ezért kérek mindenkit, hogy kövesse az országos és helyi védelmi elrendelések változásait, törekedjen a védelmi szabályok betartására, csökkentse találkozásainak számát és igyekezzen mindezekre rávenni ismerőseit!

Deltai Károly
polgármester

Fel