Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Rendkívüli szünet alatti étkezés biztosítása az óvodában

zoldmano_ovoda_logo

Tisztelt Szülők!

A Kormány 104/2021. (III. 5.) rendeletének 11. §. (2) alapján az óvodákban rendkívüli szünet van érvényben. Az EMMI a rendkívüli szünetet 2021. március 8-tól rendelte el, a szünet utáni első nevelési nap 2021. április 7.

Gyermekétkezés biztosítása a rendkívüli szünet idején a Telki Zöldmanó Óvodában

A GYvt 21/A § és 21/B § figyelembe vételével, a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat 7. pontja alapján:

"A gyermekek, tanulók étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII.4.) Korm. rendelet szabályainak megfelelő alkalmazásával kell biztosítani."

Az 556/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet - az intézményi gyermekétkeztetés biztosítása a zárva tartás és a digitális oktatás időszakában - 19.§ (1) szerint:

"A települési önkormányzatoknak, illetve a köznevelési és szakképző intézmények nem állami fenntartóinak a szülő, más törvényes képviselő kérelmére - elvitel vagy kiszállítás formájában - a Gyvt. 21/A. és 21/B. §-a szerinti, kiemelten az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést kell biztosítaniuk a bölcsődéket, a köznevelési és szakképző intézményeket érintően elrendelt zárva tartás, digitális oktatás esetén."

A 2021. március 9. napra szóló intézményi gyermekétkeztetés iránti igényüket 2021. március 8-án reggel 9 óráig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezhetik. Ezt követően az igénylés a szokásos rend alapján történik.

A megrendelt ebéd kidobozolt formában, előre meghatározott időpontban kerül kiszállításra a kijelölt átadási pontra.

A fentiekkel kapcsolatban a Telki Zöldmanó Óvoda titkárságának elérhetőségein, a 06-26-920-814-es telefonszámon, és az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül érdeklődhetnek.

Petrovszkiné Krizsán Adrienn
óvodavezető

Fel