Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Nyithatnak az üzletek és újraindulnak a szolgáltatások

covid

A koronavírus ellen beoltottak száma elérte a két és fél milliót Magyarországon, így szerdától nyithatnak az üzletek és újraindulnak a szolgáltatások - jelentette be Orbán Viktor 2021. április 6-án délután a közösségi oldalán közzétett videóban. Járványügyi intézkedések azonban továbbra is lesznek - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Április 7-től az alábbi szabályok lépnek életbe:

A kijárási tilalom az este 22 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

Az üzletek 5 óra és 21:30 között lehetnek nyitva.

Az üzletek - köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek - újfajta, négyzetméter-alapú szabályok mentén lehetnek nyitva. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet egy üzletben az új szabályozás szerint.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.

A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően az iskolák és óvodák 2021. április 19-étől térnek vissza a normál oktatási, nevelési rendre.

A továbbiakban is fokozottan kérjük a járványügyi óvintézkedések, higiéniai és távolságtartási szabályok szigorú betartását!

Fel