Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Mit kell tudni a koronavírus elleni oltás regisztrációjáról - avagy miért regisztráljunk most?

vakcina_oltas

A több mint egy éve tartó járvány megállítása érdekében a világ legelismertebb tudományos laboratóriumai különféle, hatékony oltóanyagokat állítottak elő. Aki beoltatja magát bármelyik vakcinával, elkerülheti a megbetegedést, enyhítheti az esetleges megbetegedés negatív hatásait, és segíthet a járvány megállításában, valamint abban, hogy ne terjedjen a betegség, és ismerősei, szerettei se kapják meg.. Ezért az oltás nagyon fontos, és valójában az egyetlen fegyverünk a járvány ellen.

Ha Ön már regisztrált, és megkapta első, vagy mindkét oltását, azt köszönjük mindannyiunk nevében! Ebben az esetben nincs további teendője. Legfeljebb abban segíthet, hogy meggyőzi bizonytalan ismerőseit, különösen az idősebbeket a regisztráció és az oltás fontosságáról.

Ha már regisztrált, de még nem kapta meg oltását, akkor kérjük, várjon türelemmel, mert az oltás folyamatos és egyre nő az oltásra behívottak száma. Hamarosan Ön is sorra kerül. Ismerősei biztatása, tájékoztatása természetesen ekkor is segítség. Főleg azon idősebbek meggyőzése a legfontosabb, akik eddig nem jutottak elegendő információhoz.

Ha Ön még nem regisztrált, akkor arra biztatjuk, hogy tegye meg! A regisztrációhoz szükséges legfontosabb információkat a lap alján találhatja kiemelve. Ha Ön elmúlt hatvanöt éves, vagy krónikus betegsége van, akkor nagyon fontos, hogy jelentkezzen oltásra, mert a kiemelten veszélyeztetett korosztályhoz csoporthoz tartozik, és mindenki azt szeretné, ha Ön is biztonságban lenne.

A rendelkezésre álló vakcinák száma nő, hamarosan hétféle, később pedig akár még több változat is elérhető lesz az országban. Mindegyik oltóanyag hatásos, és a felkínált vakcinát vissza lehet utasítani, amíg érkezik másik változat. Oltást elfogadni és visszautasítani is csak az tud, aki előbb regisztrált. Ezért mindenkit, de különösen az idősebbeket is arra biztatjuk, hogy regisztráljanak. A vakcinák folyamatosan érkeznek az országba, és nagyon fontos lenne, hogy a következő egy-két hónapban minél többen megkapják az oltásukat. Ha a beoltottak száma eléri a kritikus számot, a járvány meg fog szűnni. Ez a közös célunk.

Oltásra jelentkezni lehet az interneten vagy a nyugdíjaskorúaknak kiküldött levélben. A nyugdíjaskorúak is jelentkezhetnek interneten, ez a gyorsabb megoldás. Ha bizonytalanok az internet kezelésében, kérjék meg erre gyakorlottabb rokonukat. Az önkormányzat is tud ebben segítséget, tanácsot adni.

Általános járványügyi információk: https://koronavirus.gov.hu/

Internetes jelentkezés és információk: https://vakcinainfo.gov.hu/

Regisztráció ellenőrzése: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Telefonos segítségkérés helyi számon: 06-70-674-3656

Az internetről letölthető és kinyomtatható az a nyilatkozat, amit az oltáskor kérnek. Érdemes kitölteni és oltáskor magunkkal vinni, mert ez gyorsítja a folyamatot.

A nyilatkozat az interneten itt érhető el: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf

Ilyen nyilatkozat a Telki Polgármesteri Hivatalban is átvehető.

Oltási kisokos: https://www.telki.hu/index.php/korona/2334-oltasi-kisokos

A legfrissebb, hiteles információkért tájékozódjanak a https://www.telki.hu/ portálról.

Köszönjük, hogy regisztrál(t), köszönjük, hogy mindannyiunk és önmaga védelmében beoltatja/beoltatta magát!

Jó egészséget kíván Telki Község Önkormányzata!

oltas_felhivashoz

Fel