Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Április 19-én várhatóan újranyitnak az intézmények - frissítve 04.14.

iskola_terem

Frissítés 04.14.: Orbán Viktor miniszterelnök 2021. április 14-én délután a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, a kormány döntött az iskolák újraindításáról. Elmondta, hogy csak fokozatosan és óvatosan haladhatnak, ezért türelmet és megértést kért a szülőktől. Kifejtette: úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait, a felső tagozatban azonban marad az otthoni, digitális alapú oktatás. Hozzátette, hogy a felsős diákoknak az iskola a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg.

Előzmény:

Amennyiben a járványügyi helyzet változása miatt más rendelkezés nem születik, a Kormány 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelete alapján 2021. április 19-től az óvodákban (2021. március 8-ával) elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül, az általános iskolákban pedig ugyanettől a naptól kezdődően az online oktatásról visszatérnek a tantermi tanításra.

A Telki Zöldmanó Óvodában 2021. április 19-től a 2021. március 8-a előtti járványügyi szabályok betartásával lehet újra igénybe venni az óvodai ellátást és fogadják a gyermekeket. Az intézmény kéri, hogy az első nevelési napon, hétfőn mindenki hozza magával a kitöltött és aláírt "Fertőzőbetegségről szóló felelősségvállalási nyilatkozat" című dokumentumot. Az óvoda köszöni a családok rendkívüli szünet időtartama alatti megértését, kitartását, támogató visszajelzéseit és együttműködését!

A Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába 2021. április 19-től a megszokott rendben és órarenddel várják vissza a tanulókat. A tantermi oktatás során eddig is alkalmazott járványügyi szabályok vannak érvényben az intézményben.

A nyitást megelőző héten megtörténik a telki köznevelési intézmények épületeinek fertőtlenítő nagytakarítása. 

Az intézményi étkeztetés április 19-től szintén a szokásos rend szerint történik. Azon gyermekek részére, akik a tanév során igénybe vették az intézményi gyermekétkeztetést, hétfőtől biztosított az ellátás. Lemondásra a korábbi rend szerint (étkeztetés napját megelőző munkanapon, írásban) kerülhet sor.

Tájékoztató iskolai beiratkozással kapcsolatban>>

Tájékoztató óvodai beiratkozásról>>

Fel