Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Zökkenőmentesen zajlik Telkiben a digitális oktatás

iskola

Gördülékeny volt a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállás a Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A gyerekek részéről nem volt tapasztalható komolyabb mulasztás, minden tanórán a teljes létszámú csoport, illetve osztály megjelent.

A tavalyi tanévben szerzett tapasztalatok, és a változatos, kipróbált platformok nagyban segítették, hogy zökkenőmentes legyen a digitális oktatás, már a bevezetésének első hetében. Ősszel kialakították az úgynevezett G-Suite classroomokat, így most a valós tanteremből csak át kellett lépni az online térbe.

Az online órák hasznosak és tartalmasak, jó hangulatban telnek. A pedagógusok a tananyagok mellé magyarázó, szemléltető, gyakoroltató vagy szórakoztató példákat, feladatokat is biztosítanak a diákoknak.

Minden reggel 8 óra és 8:15 között az osztályfőnökök indítják a gyerekek napjait, ismertetik a teendőket. Az egyik kolléga ezt így értékelte: „A saját osztályommal való napindító találkozás kifejezetten bearanyozza a napom. Ügyesek, pontosak és nagyon lelkesek.”

Több osztályban a tanítás után is lehetőség van élő, online kapcsolatra, kötetlen beszélgetésekre, visszajelzésekre. Az alsós kollégák délutáni foglalkozásokat is tartanak, mesét olvasnak a kicsiknek, Olvasni jó! címmel.

Fel