Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Lezárult az első intézményi COVID-19 szűrés

koronavirus_teszt

Nagyon jó hír! Megtörtént az első körös tesztelés az általános COVID-19 szűrés során. Sem az iskolában, sem az önkormányzati és magán óvodákban, sem pedig a bölcsődében nem volt pozitív teszt a pedagógusok, ellátásban dolgozók körében. Gratulálok az intézményvezetőknek és pedagógusoknak, dolgozóknak a körültekintő és eredményes védekezéshez!

A szűrést várhatóan egy hét múlva megismétlik.

Az iskolában eddig három osztályban, az óvodában egy csoportban fordult elő fertőzött gyermek. Gócpont, csoportos fertőzés nem alakult ki sehol. Az érintett csoportokat az előírt türelmi idő leteltéig az illetékes hatóság felfüggesztette.

Településünkön is több fertőzöttségi esetről lehet tudni, de ezek elszórtan, egyedi jelleggel bukkannak fel. Csoportos fertőzés, gócpont nem alakult ki.

A napokban ismét bevezetett, idősek számára biztonságosabb bevásárlást biztosító idősávon kívül, a járvány kapcsán különleges intézkedéseket az elmúlt napokban nem kellett hozni, a szociális és egészségügyi ellátás terén nem jelent meg a szokásostól eltérő tendencia.

Kérem, továbbra is tartsák be az óvintézkedéseket! Ha mindenki odafigyel, jelentősen javulnak közös esélyeink arra, hogy kevés beteggel, és lehetőleg áldozat nélkül jussunk el együtt tavaszig, amikor várhatóan visszaesik majd a járvány ereje és megkezdődhet a védőoltások beadása.

Jó egészséget kívánok, vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Deltai Károly
polgármester

Fel