• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Tájékoztató a gyógyszerkiváltásról és a telki patika kapcsán

A hozzátartozók március 13-tól egyszerűen kiválthatják a hozzátartozójuk gyógyszerét. A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel múlt péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere.

Ez a papíralapú és az e-receptre is igaz. Így nagyon könnyen tudunk segíteni az idős, beteg hozzátartozónknak, hogy kiváltsuk nekik a gyógyszert.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Tehát március 13-tól bárki kiválthatja családtagja, hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit.

Ez jelentős könnyítés az időseknek és mindazok számára, akik sem az orvoshoz, sem a patikába nem tudnak menni állapotuknál fogva, vagy akár azért, mert hatósági házi karantént rendelnek el náluk.

Fontos továbbá, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt vagy kiállított szakorvosi javaslatok a veszélyhelyzet megszűnését követően további 90 napig érvényesek maradnak, továbbá a stabil állapotú krónikus betegek számára a gyógyszer-felírás távkonzultációval is lehetséges.

Az idősek és krónikus betegek lehetőleg maradjanak otthon, és ne menjenek olyan helyre – különösen zárt térbe ne –, ahol sokan vannak! Ha gyógyszert kell kiváltani, akkor kérjék meg arra hozzátartozójukat!

A telki gyógyszertárnál igyekeznek lépést tartani a rohammal

A telki Ágnes Gyógyszertár arról tájékoztatta a település vezetését, hogy a hétvégén megérkezett a várt alkoholszállítmány a WHO ajánlása alapján készülő fertőtlenítő spray-hez. Gumikesztyű és fertőtlenítő szappan is rendelkezésre áll korlátozott számban, mindezeket igyekeznek kis tételben a lakosság számára elérhetővé tenni. Gyógyszerek vonatkozásában megnyugtató készlettel rendelkeznek, több alternatív nagykereskedővel dolgozva igyekeznek lépést tartani a felvásárlással. Maszk egyelőre nincs készleten, várják a rendelésre érkező készleteket.

A gyógyszertárnál bezárást, szabadságot a közeljövőben nem terveznek.


A telki gyógyszertár nyitvatartási rendje ITT ELÉRHETŐ>>

Gyógyszer kiváltása>>

Gyógyszerkiváltás folyamatábrája>>

TAJ szám nélküliek ellátása>>

Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.