hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook 

Koronavírus infó

2020. június 19. péntek

A Kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében határozta meg a június 18-tól életbe lépő járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit.

2020. június 18. csütörtök

Június 17-én este megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a Kormány elrendelte – a 2020. március 11-én közzétett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti – az...

2020. május 25. hétfő

A Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalának tájékoztatása alapján dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Miniszterelnökség iránymutatása szerint 2020....

2020. május 25. hétfő

2020. május 25-én Deltai Károly polgármester vezetésével ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság és az intézményvezetők, ellátásban résztvevők. A találkozó során összegezték a bizottság első, február...

2020. május 20. szerda

Az alábbiakban a Telkiben található, sportolásra alkalmas terek használatával kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályok olvashatók – a Telki Sportegyesület közleménye.

2020. május 19. kedd

A hét elején megtörtént a Telkiben található játszóterek és utcabútorok fertőtlenítése, a játékok és az eszközök ellenőrzése, így május 21-től újra használhatók lesznek a terek és a padok...

A hozzátartozók március 13-tól egyszerűen kiválthatják a hozzátartozójuk gyógyszerét. A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel múlt péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere.

Ez a papíralapú és az e-receptre is igaz. Így nagyon könnyen tudunk segíteni az idős, beteg hozzátartozónknak, hogy kiváltsuk nekik a gyógyszert.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Tehát március 13-tól bárki kiválthatja családtagja, hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit.

Ez jelentős könnyítés az időseknek és mindazok számára, akik sem az orvoshoz, sem a patikába nem tudnak menni állapotuknál fogva, vagy akár azért, mert hatósági házi karantént rendelnek el náluk.

Fontos továbbá, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt vagy kiállított szakorvosi javaslatok a veszélyhelyzet megszűnését követően további 90 napig érvényesek maradnak, továbbá a stabil állapotú krónikus betegek számára a gyógyszer-felírás távkonzultációval is lehetséges.

Az idősek és krónikus betegek lehetőleg maradjanak otthon, és ne menjenek olyan helyre – különösen zárt térbe ne –, ahol sokan vannak! Ha gyógyszert kell kiváltani, akkor kérjék meg arra hozzátartozójukat!

A telki gyógyszertárnál igyekeznek lépést tartani a rohammal

A telki Ágnes Gyógyszertár arról tájékoztatta a település vezetését, hogy a hétvégén megérkezett a várt alkoholszállítmány a WHO ajánlása alapján készülő fertőtlenítő spray-hez. Gumikesztyű és fertőtlenítő szappan is rendelkezésre áll korlátozott számban, mindezeket igyekeznek kis tételben a lakosság számára elérhetővé tenni. Gyógyszerek vonatkozásában megnyugtató készlettel rendelkeznek, több alternatív nagykereskedővel dolgozva igyekeznek lépést tartani a felvásárlással. Maszk egyelőre nincs készleten, várják a rendelésre érkező készleteket.

A gyógyszertárnál bezárást, szabadságot a közeljövőben nem terveznek.


A telki gyógyszertár nyitvatartási rendje ITT ELÉRHETŐ>>

Gyógyszer kiváltása>>

Gyógyszerkiváltás folyamatábrája>>

TAJ szám nélküliek ellátása>>

Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus 

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel