Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Járványügyi csomagot kapnak a telki háztartások

Tisztelt telki polgártársaim! 

Pénteken, azaz holnap délután a Polgári Védelem önkéntesei és a Telki Polgármesteri Hivatal összeállítanak egy minden háztartásba eljutó kis csomagot.

A csomag legfontosabb eleme egy járványügyi kisokos. Egy kis füzet, amit ajánlok mindenkinek megőrizni, könnyen elérhető helyen tartani. A kisokos tartalmaz minden fontos információt a járványos betegség kezelésére vonatkozóan, és benne van az összes fontos elérhetőség, telefonszám, így azok számára is minden információ összegyűjtve rendelkezésre áll majd, akik nem annyira gyakorlottak az internet világában, és persze azok számára is, akik gyakorlottak ugyan, de egy áramszünet, vagy számítógép meghibásodás esetén nem vennék sok hasznát a gyakorlottságuknak.

A csomagba betesszük a közeljövő utolsó nyomtatott Telki Napló számát, benne további információkkal a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, de persze lesznek ennél szívmelengetőbb témák is.

Tartalmaz továbbá a csomag egy egyszerű szájmaszkot és egy pár szilikon kesztyűt is, valamint egy tájékoztató levelet. A levél részben a védőeszközök használatáról szól majd, részben pedig a Polgári Védelemről.

Engedjék meg, hogy néhány szóban itt is beszéljek mindkettőről!

Arra sajnos nincs lehetőség, hogy minden családot tartósan ellássunk védőeszközzel. Ez meghaladja lehetőségeinket, erre senki nem képes, nincs ennyi eszköz és nem is szükséges. Az általunk küldött kis segítség jóval több, mint amit általában biztosítani tudnak a települések, de senki nem gondolja azt, hogy ez lenne a biztonság záloga. A biztonság valódi eszköze az otthonmaradás, és a higiéniai, távolságtartási szokások megtartása! Természetesen a kesztyű és maszk használata jó és fontos. Valóban védi valamennyire viselőjét és védi viselőjétől a környezetet. De csak valamennyire. Ne gondolja senki, hogy a maszk és kesztyű viselése felmenti a távolságtartás kötelezettsége és az alapos szappanos kézmosás alól! Az egyszer használatos eszközökkel azt a lehetőséget szeretnénk megadni mindenkinek, hogy legyen minden háztartásban legalább egy vésztartalék. Az egyszer használatos eszközt újra felhasználni nem szabad, kidobni szigorúan csak szemetesbe lehet. Kérem, ügyeljenek arra, hogy a maszk levételekor ne érintsék arcukat! A kesztyűt kifordítva vegyék le és azonnal dobják ki, majd szappannal alaposan mossanak kezet! Tanulmányozzák a kisokost a biztonságos higiéniai technikák tárgyában!

A kis csomagokat mind az 1200 körüli háztartásba polgári védelmis önkéntesek viszik ki. Az önkéntesek igyekeznek mindenhová becsöngetni, és átadni a csomagot, természetesen betartva az előírásokat. Ahol nincsenek otthon, ott a postaládába teszik bele vagy máshogy oldják meg a célba juttatást. Nem hagynak csomagot a lakatlan, elhagyott, üres, építés alatti ingatlanoknál, üdülőknél.

Az önkéntesek a csomagolást és a kiszállítást is védőfelszerelésben végzik. A csomagolást fertőtlenített, higiénikus környezetben, az előírásokat betartva végzik. Ezt dokumentálni is fogjuk, a biztonság kedvéért. A kiszállító önkéntesek a Telki Polgári Védelem viseletében lesznek és azonosítani tudják magukat. Nem kérnek, nem ajánlanak semmit, nem mennek be az ingatlanba, és nem végeznek sem ellenőrzést, sem fertőtlenítést. Aki esetleg ilyesmivel próbálkozik, az nem a mi emberünk, hanem szélhámos – ha netán ilyet tapasztalnak, bátran hívjanak rendőrt!

A polgári védelmis pólót, esetleg Katasztrófavédelem feliratú láthatósági mellényt viselő önkéntesek névkitűzőt viselnek, és írásos igazolásuk van a Helyi Védelmi parancsnoktól, jelesül tőlem, és helyi lakók, valószínűleg sokan ismerik is őket innen-onnan.

 

Bízom benne, hogy az önkéntesek segítségével minden családba eljutó kis csomag segíteni fog a tájékozódásban, és biztonságot ad arra a nem vár esetre, ha valahol mégis bekövetkezne a baj!

Köszönöm az önkéntes gárdának az önzetlen segítséget!

Mindenkinek tartós, jó egészséget kívánok!

Hajrá Telki!

Deltai Károly
polgármester, Helyi Védelmi parancsnok


Járványvédelmi alap - támogassa a védekezést!

Deltai Károly polgármester, helyi védelmi parancsnok létrehozott egy szolidaritási alapot, ahová azok, akik megtehetik, eljuttathatják pénzügyi hozzájárulásaikat, mellyel a védekezés feladatát támogatják. Részletekért kattintson ide! >>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

Fel