Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Légzőizomtorna a tüdőgyulladás legyőzéséért - COVID-19 prevenció!

legzoizomtorna_video

A Semmelweis Egyetem egy igen hasznos oktatóvideót tett közzé a légzőizmok erősítése kapcsán, amely nem csak a veszélyeztetett csoportoknak, hanem a tüdőgyulladáson már átesett, legyengült állapotú érintettek figyelmébe is ajánlott.

A légzőgyakorlatok prevencióként is szolgálnak, a COVID-19 fertőzés ugyanis a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja leginkább: főként az időseket, túlsúlyosakat, cukorbetegeket, krónikus szív- és tüdőbetegeket.

A felvételből megtudható, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük. Ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta legalább háromszor végezzük el a benne látható egyszerű gyakorlatsort, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik.

A videót dr. Losonczy György egyetemi tanár vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Fizoterápia Tanszéke közreműködésével a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság készítette.

A videó ITT érhető el.

Fel