Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tájékoztató a rendkívüli szünet idején biztosított gyermekfelügyeletről

ovoda_harangvirag

Tisztelt Szülők!

A 111/2021. (III. 6.) Kormány rendelet "a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről" 1. § (1) alapján:

„Az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről."

A rendkívüli szünet időtartamára a gyermekfelügyelet iránti igényt mindkét szülő (nem home office-ban végzett!) munkavégzése, védekezésben való részvétele esetén lehet benyújtani.

A rendkívüli szünet idején kizárólag azon gyermekek részére igényelhető gyermekfelügyelet, akik nem szenvednek fertőző betegségben, tünetmentesek. Erről a szülőnek írásban kell nyilatkoznia, amit az óvoda honlapjáról és INNEN letölthető "Felelősségvállalási nyilatkozat" kitöltésével kell igazolni. A nyilatkozatot kitöltve az ügyeleti igényt megelőző munkanapon 9 óráig elektronikus úton kell az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldeni, majd az ügyelet napján nyomtatott formában, aláírva átadni a gyermeket átvevő óvodai dolgozónak.

Az ügyeletet kizárólag az óvoda nyitva tartásán belül, a szülő (munkavégzésének idejére) az általa igényelt időszakra szervezzük meg.

Egyéb szabályok a rendkívüli szünet időtartama alatt felügyeletet igénylő szülők és gyermekeik részére

óvodába érkezéskor a csengetést követően, a hatályban lévő járványügyi szabályok betartásával kérjük, gyermekét adja át az átvevő óvodai dolgozónak, és jelezze, hogy munkája végeztével hány órára jön a gyermekért;
gyermeke ruháit és a váltócipőjét minden nap haza kell vinnie és azt tisztán, a cipőt lefertőtlenítve hozhatja másnap;
a gyermek nem hozhat játékot az óvodába (kivéve 1 db fertőtleníthető alvókát);
a szülők által igényelt ügyeleti napokon, az óvoda nyitva tartásán belül, a szülők által igényelt (munkavégzésük idejére szóló) időszakban, rendkívüli esetben, az ügyeletes nevelőt kizárólag 06-26-920-824-es telefonszámon lehet hívni;
amennyiben a gyermeken bármilyen fertőzésre, betegségre utaló tünetet észlelünk, azonnal értesítjük a szülőt, akinek kötelessége a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni gyermeke hazaviteléről, ebben az esetben a gyermek kizárólag orvosi igazolással, tünetmentesen veheti újra igénybe a gyermekfelügyeletet;
a gyermekfelügyeletet az intézmény Tengelice utcai épületében biztosítjuk.

A gyermekfelügyelet iránti igény kizárólag elektronikus levélben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen nyújtható be.

A kérelemhez csatolni kell mindkét szülő munkáltatói igazolását/nyilatkozatát. A munkáltatói igazolást az óvodai honlapon (és ITT) lévő formanyomtatvány letöltésével, kitöltve, aláírva, beszkennelve, elektronikus formában, legkésőbb az ügyeleti igényt megelőző munkanapon 9 óráig kell elküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A gyermekfelügyeletet iránti kérelmet az ügyeleti igényt megelőző munkanapon 9 óráig lehet benyújtani és ezzel egy időben a csatolt nyilatkozatokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kitöltve, aláírva visszaküldeni.

A gyermekétkeztetést az ügyelet időtartama alatt a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint biztosítjuk. Az étkezési igényt az ügyeleti igényt megelőző munkanapon 9 óráig lehet benyújtani az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Petrovszkiné Krizsán Adrienn
óvodavezető

Fel