Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Megszűntek a járványügyi korlátozások

plaza

A járvány ötödik hullámának visszahúzódásával kivezetik a még hatályban lévő járványügyi korlátozásokat. Hétfőtől nem kötelező maszkot viselni az eddig előírt zárt terekben sem - tehát sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben -, valamit megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások.

2022. március 7-től megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kötelező maszkot viselniük munkájuk során.

Fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés-táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem.

A Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozások is feloldásra kerülnek.

A védettségi igazolvány kiállítására és érvényességre vonatkozó szabályok nem változnak, mivel azok az uniós COVID igazolványra vonatkozó szabályozással összhangban kerültek kialakításra, az uniós országok pedig továbbra is maguk határozzák meg, hogy COVID igazolványhoz kötik-e az országba való belépést.

Forrás: koronavirus.gov.hu

(Képünk illusztráció.)

Fel