Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Járványügyi jelentés 09.21.

korona_higienia

Sajnos a járás tájékoztatása szerint az illetékes hatóságok visszatartják a helyi fertőzöttségi adatokat, így nem tudok hivatalos számokat közölni. Mivel a járványhelyzet a megismerhető országos adatok alapján is határozottan romlik, javaslom a járványügyi óvintézkedések maradéktalan betartását, sőt, minden olyan önkéntes többlet-óvintézkedést, ami megóvhatja egészségüket.

A rendkívüli jogrend idején a polgármesterek meghatározott védelmi tisztséget és egyszemélyi felelősséget kaptak. Ilyen hatáskör és felelősség ma nincs. Ezért többlet-óvintézkedés elrendelésére jelenleg szinte egyáltalán nincs joga a polgármestereknek, a képviselő-testületek lehetőségei pedig erősen korlátozottak, még teljes egyetértés esetén is.

Kérem, vigyázzanak magukra és vigyázzunk egymásra! Ez az egyetlen esélyünk, hogy ne veszítsük el szüleinket, nagyszüleinket, eleve valamilyen betegségben szenvedő, vagy erre a vírusra fogékony szeretteinket a következő időszakban, és minél kevesebben fertőződjenek meg ebben a számos szövődményt okozó betegségben.

Tisztelettel ajánlom szíves figyelmükbe korábbi írásomat e tárgyban. Fél évvel ezelőtti álláspontom semmit nem változott, csak megszilárdult az újabb tények ismeretében.

A helyzet és egymás iránti türelmet, megértést és jó egészséget kívánva,

Deltai Károly
polgármester

Mire érdemes figyelni, mit kell betartani egyes helyszíneken?>>

(Képünk illusztráció.)

Fel