Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

A Volánbusz felfüggeszti az első ajtós felszállást

Volanbusz_elso_ajtos_felszallas

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be: a közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől.

A Covid–19 harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb erőpróba elé állítja Magyarországot, a járvány a busztársaság utasai és munkavállalói egészségét is egyre erősebben veszélyezteti. A Volánbusz ezért rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezet be járatain: a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon 2021. március 29-től egységesen felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől.

Az állami tulajdonú közlekedési társaságok összehangolt, egységes működésének köszönhetően az utasoknak a korábbi hasonló intézkedésekhez képest több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket: a kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik az értékesítés. Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket is meg lehet vásárolni. Az intézkedések ideje alatt folyamatosan dolgoznak további új értékesítési csatornák bevonásán.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata 2020. november 11-től nem csak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén kötelező. A kivételes helyzetben a társaság kéri az utasok türelmét, és köszönik, hogy megértéssel kezelik a rendkívüli intézkedéseket! Vigyázzunk egymásra!

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fel