Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Szeptember 15-től tilos maszk nélkül utazni a Volán járatain

koronavirus-maszk

A hónap közepétől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a Volánbusz járatain - közölte honlapján a társaság.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Volánbusz zárt utasforgalmi területein és összes járatán is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Szeptember 15-től az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket.

A társaság rendőri intézkedést kér a helyzet kezeléséhez, ha az utas megtagadja szája és orra eltakarását, nem veszi tudomásul a felszállás tiltását vagy az utazásból való kizárást. A hatóság ilyen esetben szabálysértési eljárást kezdeményezhet, 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki. A rendőrség emellett az autóbusz-állomásokon és az autóbuszokon szúrópróbaszerűen ellenőrzi a maszkviselési kötelezettség betartását, szabályszegés esetén bírságot ró ki.

A Volánbusz felhívja a figyelmet arra, hogy munkatársai a rendelkezéstől semmilyen indokkal nem térhetnek el, és kéri utasai együttműködését, továbbá azt, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket.

 

Fel