Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Továbbra is kötelező a maszk használata a boltokban, tömegközlekedési eszközökön

maszk

A Kormány a veszélyhelyzet megszűnését követően 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletében határozta meg a június 18-tól életbe lépő járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit.

A rendelet szerint mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. A szájat és az orrot eltakaró eszközt nem kell viselnie a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.

A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A június 18-án hatályba lépő rendelet alapján megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, így minden korosztály időbeli korlátozás nélkül vásárolhat a gyógyszertárakban, élelmiszerüzletekben és drogériákban.

Fel