Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Így érvényesíthető az IPA-kedvezmény

ado_megtakaritas

Már elérhető a KKV-k számára a nyilatkozat a helyi iparűzési adóelőleg-kedvezmény érvényesítéséről.

A NAV honlapján 2021. január 25-én elérhetővé vált a 21NYHIPA jelű nyilatkozat, amelynek benyújtásával a 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozások 2021. február 25-ig elektronikusan nyilatkozhatnak helyi iparűzési adóval kapcsolatos adóelőleg-kedvezményük érvényesítéséről.

A 21NYHIPA nyilatkozat Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramban (ÁNYK) futó kitöltőprogramja és a hozzá tartozó útmutató a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu / Nyomtatványkitöltő programok / Nyomtatványkitöltő programok / Programok részletes keresése útvonalon található meg.

Felhívjuk a Tisztelt Adózók figyelmét arra, hogy a nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő jogvesztő!

A nyilatkozatot kizárólag elektronikusan lehet benyújtani a NAV-hoz. Miután a székhellyel és akár több telephellyel is rendelkező adózó csak egy darab 21NYHIPA jelű nyilatkozatot tölthet ki, így nagyon fontos, hogy a telephely bejelentését a NAV-nál tegye meg, ugyanis csak azon önkormányzati adóhatóságok fogják megkapni a nyilatkozatot és biztosítják az 1%-os mértékre történő csökkentést, akikhez a NAV ezt kidelegálja.

Ha további kérdése van a nyilatkozattal, illetve az egyes adózási szabályokkal, vagy telephely bejelentéssel kapcsolatban, keressen a NAV ügyfélszolgálatát bizalommal a kitöltési útmutatóban található elérhetőségein!

Telki Polgármesteri Hivatal

Fel