Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tudnivalók a sportterek használatának módjáról

Az alábbiakban a Telkiben található, sportolásra alkalmas terek használatával kapcsolatos, jelenleg érvényben lévő szabályok olvashatók – a Telki Sportegyesület közleménye.

A következőkben felsorolt szabályok a Telki Önkormányzat által felügyelt/tulajdonolt köztéren és sportlétesítményben érvényesek, azaz a Muskátli parkban és a műfüves futballpályán. (Egyéb helyszíneken – pl. iskolai tornaterem, iskolai aszfaltos pálya és az iskolai homokos röplabdapálya – a fenntartó intézmény az illetékes.)

A szóban forgó helyszíneken jelen szabályok szerint csak szervezett keretek között lehet sportolni, azaz a TSE szervezésében, vagy a TSE által koordinált sportszervezetek szervezésében. (Tehát önállóan, „csak úgy” felmenni például a műfüves focipályára jelenleg nem szabad.)

Aki sportolni szeretne, keresse fel a www.telkise.hu weboldalt, ahol a vonatkozó figyelemfelhívásra (vagy közvetlenül IDE) kattintva láthatja a Muskátli park (két oldala) és a műfüves pálya időbeosztását. Ott válasszon egy szabad helyet és időpontot, amit emailben el kell küldenie az egyesület elnökének a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A helyszín használata a regisztrációt és a TSE vezetőjének visszaigazolását követően válik lehetségessé.

A műfüves focipálya használatakor a sportolni vágyó társaság felnőtt korú „vezetőjének/felelősének” jelen kell lennie. A pálya bejárati kapujának kulcsát a használat előtt ez a személy veheti át a sportegyesület elnökétől adatainak megadását követően.

A területek használata során be kell tartani az ismert elővigyázatossági intézkedéseket (öltözködni a helyszínen nem lehet/sportruhában kell érkezni és távozni, pavilont használni nem lehet, a kézfertőtlenítést el kell végezni, lehetőség szerint minimalizálni/kerülni kell a személyes érintkezéseket).

Mindenkit kérünk, hogy tanúsítsanak felelős magatartást, kövessék a felsorolt, és a józan ész által is diktált szabályokat, és bánjanak a pályákkal/helyszínekkel, valamint berendezésekkel úgy, mintha otthon, a sajátjukat használnák!

(Képünk illusztráció - egy korábbi, alapítványi sportnapon készítette a SAS Drone Légifilm)

Fel