Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

„Bandázás” a Muskátli parkban

muskatli_park

Támogatni kell a fiatalok kulturált helyi kikapcsolódását, azonban távol kell tartanunk a garázda csoportokat településünktől. Aki aktívan tenne biztonságunkért, csatlakozzon a polgárőrök csapatához!

Lehetőséget kell adni a fiataloknak

Mindannyian szeretnénk, ha gyermekeinket biztonságban tudhatnánk. A 2021. november 8-i közmeghallgatáson is elhangzott, hogy a telki fiatalok helyi programlehetőségeinek megteremtése érdekében az önkormányzat és a közösségi ház is támogat minden olyan ötletet, kezdeményezést, ami szélesíti az ifjúság számára Telkiben elérhető kínálatot. A cél, hogy településünkön maradva, biztonságosabb környezetben, kulturált körülmények között kapcsolódhassanak ki.

Meg kell szüntetni a garázdaságot, rongálásokat

Nem tartozik azonban a támogatandó tevékenységek körébe az, amit nap, mint nap látni lehet a Muskátli parkban. Aki esténként arra jár, gyakran találkozhat egy 45-50 fős, lazán szervezett, tízen- és huszonévesekből álló csoporttal. A kiskorúakból és felnőttekből álló „banda” tagjai rendszeresen italoznak, szemetelnek, és sűrűn előfordul, hogy üvegeket törnek össze, rongálnak, károkat okoznak a park berendezéseiben. A csapatból csupán néhányan laknak Telkiben, a többség nem itt, és még csak nem is Budajenőn él, hanem messzebbről érkezik településünkre – van köztük érdi, sőt, még esztergomi lakos is… A közösséget zavaró, garázda viselkedésük semmiképpen sincs a tolerálható szinten belül, ezért a cél annak elérése, hogy kiszoruljon Telkiből az ilyesféle „bandázós-rongálós” tevékenység.

A Telki Polgárőrség és a Telki Körzeti Megbízott egyaránt tudnak a problémáról, és járőrözéssel igyekeznek a csoport tagjait kulturáltabb viselkedésre bírni. Annak érdekében, hogy a károkozás és szemetelés megszűnjön, a Telki Polgármesteri Hivatal kamerarendszert tervez telepíteni a parkba, és ideális lenne, ha a polgárőri jelenlét is gyakoribbá tudna válni a helyszínen esténként és éjszaka. Ehhez azonban az emberi erőforráshiánnyal küzdő egyesületnek további tagokra lenne szüksége.

Erősítsük meg együtt a polgárőrséget!

Mi magunk, telki lakosok vagyunk azok, akik a legtöbbet tehetünk környezetünkért. Aki szeretné biztonságban tudni családját, ingatlanát, és a falu közbiztonságának erősítésében is szerepet vállalna, jelentkezzen polgárőrnek a +36-70-593-6701-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen!

szb

Fel