Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Mi, telki polgárőrök

polgarorseg_csoportkep

A Telki Polgárőrség egy civil szervezet, amely 1999 óta működik településünkön. Egyesületünk fő célja, hogy hozzájáruljunk Telki minél jobb közbiztonságához. Tagjaink rendszeresen járőröznek éjszakánként Telki utcáin. Közbiztonsági munkánk során szoros kapcsolatban állunk és együttműködünk Kürtösi Pállal, településünk körzeti megbízottjával, valamint a Budakeszi Rendőrőrssel.

Polgárőreink feladataikat szabadidejükben, saját gépkocsival, saját költségükre látják el. A tevékenységünket lelkesedésből, a közösségért való tenni akarásból, teljesen térítésmentesen végezzük. Mi, polgárőrök nem vagyunk rendőrök vagy hatósági személyek, sem kommandós szuperhősök. Egyszerűen telki polgárok vagyunk, akik tenni szeretnének a településért. Sokfélék vagyunk. Van köztünk közgazdász, asztalos, biológus, informatikus, pedagógus, stb.; van női és férfi tagunk; vannak fiatalok és mérsékelten fiatalok. Talán éppen ezért alkotunk egy remek, összetartó közösséget, ahová érdemes tartozni.

Az egyesület bevételeit a tagok által befizetett éves tagsági díjak, önkormányzati támogatás és a lakossági felajánlások teszik ki, amelyeket a működéshez szükséges eszközök beszerzésére és az egyesület működési költségeinek fedezésére használunk fel.

Az éjszakai járőrözések mellett segédkezünk a helyi rendezvényeken, vigyázunk a falurendezvények éjszakáján a felszerelésre, sportversenyeket irányítunk, szervezzük a parkolást, tesszük, amire éppen szükség van. Ott vagyunk, ha eltűnik valaki, ha segíteni kell a rendőrség munkáját vagy baleseti helyszínt biztosítani, ha gyanús elemek járkálnak a faluban és jelenlétünkkel védjük az értékeinket. Vigyázunk az igazak álmát alvó barátainkra, szomszédjainkra.

Telki a környékbeli településekhez képest és országos viszonylatban is biztonságos település. Szeretnénk hinni, hogy ehhez a polgárőrség is hozzájárul. Ezt a biztonságot és nyugalmat azonban meg kell őrizni! Ehhez Önre, Rád is szükség van!

Havonta egyszer, minden hónap utolsó csütörtökén 19 órai kezdettel nyilvános gyűlést tartunk a Kodolányi János Közösségi Házban. Várunk minden elkötelezett, lelkes polgárt, aki – akár nappal, akár éjjel – szívesen lenne tagja egy jókedvű, dinamikus csapatnak, és részt vállalna a közös biztonságunk megőrzésében.

Telki Polgárőrség

A polgárőrség elérhetőségei:

polgarorseg_fb

Telefon: +36-70-593-6701
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Számlaszámunk: 11742348-20010719 (OTP)

polgarorseg_logo

Fel