Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Járványügyi intézkedés az óvodában

ovoda_harangvirag

2021. december 1-jétől visszavonásig a Telki Zöldmanó Óvoda területére csak a védettségi igazolással rendelkező szülők léphetnek be.

Az intézmény területére vonatkozó szabályok, egészségvédelmi előírások betartásának rendje:

  1. Az intézmény ajtaját zárva tartjuk, érkezéskor kérjük, csengessenek!
  2. Belépés csak érvényes védettségi igazolás felmutatásával engedélyezett, melyet az intézmény dolgozója ellenőriz.
  3. A védettségi igazolással rendelkezőket kérjük, hogy az igazolást minden alkalommal mutassák be, ellenkező esetben, a védettség igazolásának hiányában az érkező gyermeket az ajtónál az óvoda alkalmazottja veszi át és kíséri az öltözőbe. Távozáskor az ajtónál kerül átadásra a gyermek.
  4. Védettségi igazolás nélkül az óvoda területére nem léphet be szülő, a gyermekek átadása és átvétele az óvoda bejárati ajtajában történik.Kérjük, legyenek szívesek felkészíteni a gyermeküket arra, hogy a bejárati ajtóban kell majd elbúcsúzniuk egymástól. A gyermekek délutáni átadásának megkönnyítése, gördülékeny lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy a reggeli átadáskor mondják meg az ügyeletesnek, hogy hány órakor jönnek gyermekükért.Az ebéd után hazamenő gyermekeket felöltöztetve 12.45 és 13.00 óra között adjuk át a szülőnek a bejárati ajtóban.15 óra után a bejárathoz érkező ügyeletes óvodai dolgozónak legyenek szívesek megmondani a gyermekük nevét és hogy melyik csoportba jár, ezt követően vehetik áta gyermeküket a bejáratnál.
  5. Gyermekenként egy fő védettségi igazolással rendelkező felnőtt kísérő léphet be az intézmény területére.
  6. Érvényes védettségi igazolás bemutatásával a csoportszoba ajtajáig kísérheti be a szülő gyermekét, a csoportszobába és gyermekmosdóba tilos a szülőknek belépni.
  7. A gyermekek csak alapos kézmosás után léphetnek be a csoportszobába.
  8. Az orrot és szájat eltakaró maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező az intézményben!
  9. 9 óra után kizárólag csak az igazolt külső fejlesztésekre járó gyermekeket tudjuk fogadni.
  10. A fogadó órákon való személyes megjelenés kizárólag a védettségi igazolással rendelkezőknek engedélyezett. A védettség igazolás nélkül online, vagy telefonon konzultálhatnak a szülők az óvodapedagógusokkal. Az óvodapedagógusokat délelőtt 11 és 12 óra között kereshetik telefonon.
  11. Az intézményt továbbra is kizárólag egészséges, tünetmentes gyermek látogathatja.
  12. Felső légúti tünetek (orrfolyás, köhögés, torokfájás…), vagy láz, vagy hasmenés, hányás miatt napközben hazaküldött gyermekek kizárólag orvosi igazolás bemutatása után vehetik újra igénybe az óvodai ellátást. Ugyanez vonatkozik azokra a gyermekekre is, akiknek a délutáni hazamenetelkor az óvodai dolgozó jelezte a szülőnek, hogy napközben a fenti tüneteket tapasztalták gyermekénél!
  13. Az orvosi igazolást (a gyógyulást követő első óvodai ellátást igénybe vevő nap reggelén), a távolmaradási kérelmet (a hiányzás előtt!) kérjük, adják át az ajtóban ügyelő óvodai dolgozónak, a védettségi igazolással rendelkezők az óvodapedagógusnak.
  14. A fenti tünetek, megbetegedés esetén minden esetben haza kell vinni (hazaadjuk) a gyermek ágyneműjét és az öltözőszekrényében lévő holmiját, váltócipőjét is! A gyógyulás után kérjük, hogy tisztán, lefertőtlenítve hozzák vissza.
  15. Az ágyneműt minden pénteken hazaadjuk (akkor is, ha a gyógyulást követően a gyermek aznap jött először óvodába!). Az ágyneműket hétfői napokon kérjük, hogy TISZTÁRA MOSOTT állapotban egy nagyméretű szatyorba tegyék bele a gyermek tiszta alvókával együtt. A szatyorra írják rá a gyermek nevét és hogy melyik csoportba jár. Az ágyneműket kizárólag, csak ebben a formában tudjuk átvenni.

Kérem szíves megértésüket, támogatásukat és segítő együttműködésüket!

Kitartást és jó egészséget kívánok minden családnak!

Petrovszkiné Krizsán Adrienn
óvodavezető

Fel