Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Közmeghallgatás 2021

kozmeghallgatas2021_1

2021. november 8-án este 6 órai kezdettel tucatnyi érdeklődő részvételével, a járványügyi szabályok betartása mellett zajlott az idei közmeghallgatás a Kodolányi János Közösségi Ház nagytermében.

A lakosság és a képviselő-testület között zajló konstruktív párbeszéd során fontos téma volt a fiatalok helyi programkínálatának megteremtése. Az önkormányzat és a közösségi ház vezetése egyaránt támogatásáról biztosított minden olyan kezdeményezést, ami kulturált keretek közötti kínál értelmes időtöltési lehetőséget a telki (és budajenői) ifjúság számára. Elhangzott továbbá, hogy megvizsgálják, a közösségi ház mellett tudnak-e más önkormányzati tulajdonú épületben is teret adni a fiatalok szervezett kikapcsolódásához.

Mindemellett ugyanakkor felhívták arra is a figyelmet, hogy a Muskátli parkban rendszeresen összeverődő, javarészt nem helyiekből álló (!), közbiztonsági problémákat felvető, garázda csoporthoz hasonlóakat ki kell szorítani a településről.

A Tücsök és Darázs utca újonnan épült négylakásos társasházainak egyik lakója a közvilágítás, valamint a szélessávú vezetékes internet kiépülése kapcsán érdeklődött, és kapott választ a Polgármesteri Hivatal Műszaki Csoportjának vezetőjétől, valamint Deltai Károly polgármestertől (előbbi terén főépítészi, és felmerülő pályázat esetén tervezési, koordinálási segítséggel, utóbbi tekintetében kedvező hírekkel szolgáltak).

Lakossági kérdésre válaszként a polgármester ismertette a Budakeszi útra tervezett buszsáv kapcsán jelenleg birtokában lévő információkat. Eszerint a tervezés már javában zajlik, és nemrégiben tervismertetőt tartottak a járásközpontban, azonban vannak olyan részletek, amelyeket tisztázni kell, és olyanok is, amik miatt Telkinek határozottan ki kell állnia az itt élők érdekében (pl. P+R parkolók építése Budakeszin, „zsilipes” megoldás teljes elvetése).

A polgármester elmondta, a pátyi M1-es autópálya-lehajtó kivitelezése elkezdődött, és a kormányhatározat alapján ezzel a beruházással együtt fogják majd a Telkiből Páty felé vezető „gumiút” felújítását is elvégezni.

Szó esett még a telki energiaközösség tervéről, valamint a Széll Kálmán téri Volánbusz végállomásról is (előbbi ügye jól halad, utóbbi kapcsán napirenden szerepel, hogy egy méltóbb körülményeket biztosító helyszínt találjanak számára, de egyelőre sajnos nem történt előrelépés e téren).

Végül egy kérdésre válaszul a polgármester kifejtette, a településfásítás, a belterületi úthálózat minőségének érdemi javítása és a szolgálati bérlakásprogram jelentik a fő prioritásokat az aktuális önkormányzati ciklusban Telki számára.

szb

kozmeghallgatas2021_2

Fel