Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Közmeghallgatás

kozmeghallgatas

2022. október 17-én este a Kodolányi János Közösségi Ház nagytermében került sor az idei közmeghallgatásra. Elsőként Deltai Károly polgármester ismertette az energia-veszélyhelyzetre való felkészülés telki vonatkozásait – amelyről bővebben az aktuális Telki Naplóban lehet olvasni –, majd a jelenlévők tehették fel kérdéseiket a képviselő-testület felé.

A polgármester elmondta, hogy az előttünk álló tél nehéz időszaknak ígérkezik az önkormányzat életében. Ennek során stratégiai cél az intézmények folyamatos működésének fenntartása, és elsősorban a takarékosságban, racionalizálásban, valamint a forrás-átcsoportosításokban gondolkodik Telki vezetése.

A lakossági kérdésekre áttérve az óvodaépületek és csoportok összevonása került terítékre. Ennek kapcsán elhangzott, hogy jelenlegi ismereteink alapján a leginkább fűtésigényes időszakban (várhatóan november közepétől februárig) szükség lesz erre.

Szintén az energia-megtakarítást érintően arról is tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a tervek szerint a tél folyamán a sportcsarnokban csupán alapszintű temperáló fűtés lesz.

A hosszúháti útjavításokról azt tudhatták meg az érdeklődők, hogy a terület minden utcájának nagyfelületű útjavítása a tervek között szerepel. A program megvalósítása során azok az utcák vannak még hátra, amelyeknél a megfelelő technikai és vízelvezetési feltételek megteremtése idő- és költségigényes.

A (főként a Muskátli park környékén előforduló) közterületi rendbontások az utóbbi időben visszaszorulni látszanak. Ennek részben az eddig megtett intézkedések az okai, másrészt pedig az iskolaszezon beindulása, valamint a kicsit hűvösebb esték együttesen eredményezték a helyzet javulását.

A Mandula közben lévő faház hasznosítására kiírt pályázat sikeres volt, a cserkészek szépen felújították és használatba vették az épületet. Emellett a közösségi ház fiataloknak szóló programjait is egyre inkább magáénak érzi a helyi ifjúság.

A Budakeszi útra tervezett buszsávra és útfelújításra vonatkozóan a polgármester ismertette, hogy mindehhez szükséges lesz elvégezni az út alatt futó közművek teljes cseréjét.

Az adórendeletek felülvizsgálatának állásáról előbb a polgármester, majd a Pénzügyi Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket. Dr. Földvári-Nagy László elmondta, hogy a válság miatt egyelőre csak kisebb változások lesznek, ami az elavulttá vált kedvezményrendszer eltörlését jelentheti. A későbbiekben pedig teljesen újragondolhatják a 2007 óta szinte változatlan helyi adórendeleteket és -mértékeket. Döntés a közmeghallgatásig nem született, de a helyzetelemző előterjesztések már megszülettek.

szb

Fel