Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Felszólítás adóhátralékok megfizetésére

ado_penzugy

Tájékoztatjuk a tisztelt adózókat, hogy a 2021. március 15-i adóbefizetési határidőt elmulasztó adózók részére az önkormányzati adóhatóságunk a napokban fizetési felszólításokat küld ki.

Tájékoztatjuk az adózókat, hogy az aktuális napi „ADÓSZÁMLA KIVONATOT” az Elektronikus Önkormányzati Portálról belépve - https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap - a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik, és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát.

A kiküldésre kerülő felszólítás alapján az adózónak 8 napon belül rendeznie kell a fennálló hátralékát. Amennyiben határidőre nem történik meg a hátralék befizetése, az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény 30.§ (1) bek. alapján adóhatóságunk végrehajtási eljárást indít az adózóval szemben. A határidőben meg nem fizetett adó végrehajtásánál a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény rendelkezései alapján az alábbi végrehajtási cselekményekre kerülhet sor: munkabér-letiltás, inkasszó, ingó- és ingatlan-foglalás, vállalkozások esetében felszámolási eljárás indítása.

Kérjük az adózókat a hátralékos adótartozások megjelölt határidőig történő rendezésére, hogy elkerülhető legyen a végrehajtási eljárás megindítása!

Amennyiben, az adózónak a tartozásával, vagy az adózással kapcsolatosan egyéb kérdései merülnének fel, vagy egyeztetni szeretnének, úgy munkatársaink – elsősorban telefonon vagy emailben - készséggel állnak az Önök rendelkezésére. Adóügyben felvilágosítás telefonon a 06-26-920-807-es vagy a 06-26-920-817-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

dr. Lack Mónika
jegyző

Fel