Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Megújult az Anna-laki vadászház

anna-laki_vadaszhaz1

A Pilisi Parkerdő Zrt. a 2020-as évben a Miniszterelnöki Kabinetirodával együttműködve, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül lehetőséget kapott a Telki feletti erdőben található Anna Vadászlak korszerűsítésére.

Az épület korábbi állapota a XXI. századi igényeknek már nem felelt meg, ezért modernizálták és bővítették a vizesblokkokat, teljes körű felújításon esett át a ház és környezete, valamint a bútorzat. A komfortjavító beruházásokon túl szükség volt az épület elektromos energiaellátásának és felügyeletének, illetve a vízellátási rendszerének korszerűsítésére, valamint a tetőszerkezet átépítésére (erre megújuló energiát biztosító napelemeket telepítettek). A munkálatok során elkészült a riasztórendszer és a villámvédelmi hálózat.

A fejlesztésnek köszönhetően az épületben már négy szoba alkalmas éjszakai szállásra, a pótágyazás lehetőségével akár egy kisebb iskolai osztály (20-22 fő) számára, ami jó lehetőséget biztosít a fiatalság környezeti nevelésére. (Természetesen itt megszállni majd csak a pandémiás helyzet elmúltával nyílik lehetőség.)

Az Anna Vadászlak teljes körű fejlesztése 15.380.000 forintos támogatási összegből valósulhatott meg.

anna-laki_vadaszhaz2A képek forrása: Pilisi Parkerdő

Fel