hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook 

Hirdetmények

2020.06.18

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (1) bekezdése alapján a 2020. március 11-én kihirdetett, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti, az élet- és...

2020.05.29

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár május 20-i bejelentése alapján a most folyó tanév végéig marad a tantermen kívüli digitális oktatás, azonban június 2-tól oktatási céllal már találkozhatnak...

2020.05.22

Kedves Szülők! Az óvoda újranyitását követően (az adott időszakra vonatkozó járványügyi előírásoknak megfelelően) továbbra is óvnunk, védenünk kell saját egészségünket és a közvetlen...

2020.05.17

2020. május 18. napján lép hatályba a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló, 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet, mely jelentős változásokat hoz...

2020.03.15

Legfontosabb elérhetőségek és hiteles tájékozódási felületek az új koronavírus kapcsán A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható járványügyi zöldszámai: 06-80-277-455,...

2020.03.02

Már bankkártyával is lehet rendezni az adókat és a térítési díjakat

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a helyi választási bizottságok, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, és szükség esetén a voksolás törvényes rendjének helyreállítása.

A helyi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot a települési önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása időpontjának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon választja meg.

A jelenleg működő helyi választási bizottság megbízatása hamarosan lejár, így a helyi önkormányzati képviselők választását megelőzően a helyi képviselő-testületnek a következő ciklusra meg kell választania a helyi választási bizottság tagjait, póttagjait.

Amennyiben ön is szeretne aktívan részt venni a választások lebonyolításában, és megfelel a jogszabályi előírásoknak, kérem, jelentkezzen helyi választási bizottsági tagnak!

A helyi választási bizottságnak az a telki állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben, és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok.

(A választási bizottságnak nem lehet választott tagja: a képviselő, az alpolgármester, a jegyző, másik választási bizottság tagja, a választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, a jelölt, a párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati, állami szolgálati, szolgálati, vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, az állami vezető.)

Helyi választási bizottsági tagnak a Helyi Választási Iroda vezetőjénél lehet jelentkezni 2019. július 31-ig személyesen, emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, illetve telefonon a 06-26-920-801-es telefonszámon, az összeférhetetlenségi nyilatkozat kitöltésével, amely INNEN letölthető.

Felhívom figyelmüket, hogy a Helyi Választási Bizottság jelen felhívással keresett tagjai nem szavazatszámláló bizottsági feladatokat látnak el. A Helyi Választási Bizottság feladatai a következők: döntés a jelöltek nyilvántartásba vételéről, illetőleg elutasításáról, az önkormányzati választások szavazólapja adattartalmának jóváhagyása, döntés a kifogásokról, az önkormányzati választás eredményének megállapítása és kihirdetése, a megválasztott képviselőnek és polgármesternek a megbízólevél kiadása.

A Helyi Választási Bizottság tagjainak esküt/fogadalmat kell tenniük, majd oktatáson részt venni, és a szavazás napján a szavazás teljes időtartama alatt munkát végezni, amelyért jogszabályban meghatározott mértékű tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazás napját követő napon mentesülnek a munkavégzés alól.

Kérem a Tisztelt Választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék a választások sikeres lebonyolítását!

Lack Mónika
a Helyi Választási Iroda vezetője

Telefon: (26) 920 800  -  Általános ügyfélfogadás rendje: Hétfő:  14-18 | Szerda: 8-12, 13-16 | Péntek: 8-12  -  RÉSZLETES ELÉRHETŐSÉGEK

Fel