Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Vérvételi lehetőségek telkieknek

vervizsgalat_labor_Pixa

A vérvétel az egyik leggyakrabban alkalmazott orvosi beavatkozás a járóbetegek körében, ezért különösen fontos, hogy ismerjük azokat a lehetőségeket, amelyek e téren a rendelkezésünkre állnak.

Háziorvosi beutalóval lehetőség van térítésmentes vérvizsgálatra a Kútvölgyi Kórházban lévő központi laboratóriumban. (Ebben az esetben a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő finanszírozza a vérvételi díjat.) További részletek a mintavétel kapcsán ITT olvashatók.

A telki Egészségházban (Tücsök utca 2.) Dr. Kiss-Leizer Márta háziorvosnál előre egyeztetett időpontban szintén van lehetőség vérvételre, a praxisba bejelentkezett betegek számára. Előjegyzés, időpont kérése kizárólag rendelési időben lehetséges Mezei Bori asszisztensnél, a rendelő elérhetőségén (telefon: 06-26-920-821) vagy személyesen. A helyben történő vérvétel – tekintve hogy a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő a háziorvos számára nem téríti ennek költségeit – a Magyar Orvosi Kamara ajánlásának megfelelően 2.000 Ft / alkalom összegért, térítés ellenében vehető igénybe. Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy a vérszállításra a Telki Önkormányzat szerződést kötött a Synlabbal, így a háziorvostól a vizsgálatot végző laboratóriumba az önkormányzat által finanszírozottan jut el a levett minta.

Telkiben, a Hold Otthonban (Kórház fasor 1.) térítés ellenében úgyszintén igénybe vehetők különböző laborvizsgálatok, köztük a vérvétel is. Ennek részleteiről bővebben a nyugdíjasháznál lehet érdeklődni (telefon: 06-70-504-8405).

Ezek mellett természetesen más háziorvosoknál, illetve laboratóriumokban is van mód a vérvételre azok saját feltételei és díjszabásai szerint.

szb
Fotó: Pixabay

Fel