Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tűzgyújtási tilalom Pest megyében - visszavonva!

tuzgyujtas

Frissítés 08:07.: Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság visszavonta a tűzgyújtási tilalmat 2023. augusztus 6-tól Pest vármegyében.

Előzmény:

A kánikula és a továbbiakban várható csapadékszegény időjárás miatt a hatóság Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék után 2023. július 12-től kiterjesztette a tűzgyújtási tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre is.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kéri, fokozottan ügyeljenek arra, hogy ne dobják ki a cigarettacsikkeket a gépkocsiból, mert azok hamar meggyújtják az útmenti növényzetet. Továbbá belterületen is érdemes elkerülni a nagy lángmagasságú tüzek gyújtását, hiszen a füsttel felszálló égő zsarátnokok több száz méterre is képesek tüzet okozni.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. A korlátozás ideje alatt szintén nem szabad tüzet rakni a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapokon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetnek meg.

Fel