Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Országos tűzgyújtási tilalom - FELOLDVA!

tuzgyujtas

Frissítés!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével – a kedvező csapadékhelyzetet figyelembe véve 2022. április 1-jén 13 órától - többek között - Pest megyében, valamint a fővárosban feloldotta a fokozottan tűzveszélyes időszakot.

Előzmény:

Országszerte fokozott tűzveszély alakult ki az erdőkben, ezért a több (köztük Pest) megyére vonatkozóan elrendelt korábbi tilalom helyett 2022. március 10-től országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe.

A tilalom fennállásáig tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzesetek nagy részét a gondatlan és szándékos emberi gyújtogatás okozza, ami első lépésben nádasokat, gyepterületeket érint, de ezek a tüzek ugrótűz formájában akár az erdőterületekre is könnyen átterjedhetnek. Különösen a fiatal erdőfelújítások és erdőtelepítések veszélyeztetettek. Felelős magatartásunkkal és a tűzgyújtási tilalom betartásával hatalmas erdőterületeket óvhatunk meg a pusztulástól!

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Fel