Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Az erdőben is tartsuk pórázon a kutyánkat!

kutya_porazon

A Zsámbéki Medence Vadásztársaság közlése alapján a tavalyi évhez hasonlóan a vadászterületükön - így a Telki feletti erdőkben is - a róka és az aranyasakál állomány gyérítése érdekében az Európai Unió által engedélyezett védelmi berendezések 2020. október 1-től folyamatosan kerülnek kihelyezésre és üzemelnek, várhatóan 2021. április 15-ig.

A kihelyezett berendezésekkel érintett területeket jól látható figyelmeztető táblákkal látják el. A védelmi eszközök szelektív működésűek, amennyiben nem nyúlnak hozzájuk, emberre nem jelentenek veszélyt. Véletlenül a kutyákra sem veszélyesek, mivel ha belelépnek egy ilyenbe, az nem aktiválódik!

A kóborló, elcsatangolt ebek esetében ugyanakkor súlyos sérüléseket okozhatnak, amennyiben a kutya kiássa a csalit. Az aktiváláshoz "komoly munka" szükséges, még a róka és aranysakál részéről is.

A vadásztársaság ezért kéri a környékbeli lakosokat, hogy a kijelölt kutyafuttatókon kívül az ebeket a jogszabálynak megfelelően pórázon tartsák! A tavalyi évhez hasonlóan a lakosok együttműködését és megértését előre is köszöni a Zsámbéki Medence Vadásztársaság.

(Képünk illusztráció.)

Fel