Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Pest megyében

2022_03_07_tuzgyujtasi_tilalom

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. március 5-től tűzgyújtási tilalmat rendelt el Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Veszprém megyékben.

Ezen felül továbbra is él a már korábban elrendelt tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzesetek nagy részét a gondatlan és szándékos emberi gyújtogatás okozza, ami első lépésben nádasokat, gyepterületeket érint, de ezek a tüzek ugrótűz formájában akár az erdőterületekre is könnyen átterjedhetnek. Különösen a fiatal erdőfelújítások és erdőtelepítések veszélyeztetettek. Felelős magatartásunkkal és a tűzgyújtási tilalom betartásával hatalmas erdőterületeket óvhatunk meg a pusztulástól!

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Fel