Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Szabó Tiboré az idei Telkiért Érdemérem

erdemerem

Telki Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. március 20-i ülésén döntött arról, hogy posztumusz Telkiért Érdemérmet adományoz néhai Szabó Tibor, volt önkormányzati képviselő és alpolgármester részére.

Szabó Tibor családjával 1996-ban költözött Telkibe. Igyekezett nagyon hamar aktívan bekapcsolódni a település életébe, vezetésébe, és már az 1998-as önkormányzati választásokon képviselői mandátumot nyert, a Telki Barátainak Köre jelöltjeként. Ezután 2002-től 2006-ig ismét önkormányzati képviselő lett, ráadásul a második képviselői ciklusában Telki alpolgármestere is volt, és leginkább pénzügyi, gazdasági kérdésekkel foglalkozott.

Miután az évek során több tulajdonosnak is beletört a bicskája a Muskátli utcában levő vendéglátóhely hosszútávú sikeres üzemeltetésébe, Szabó Tibor 2017-ben vette azt át, és alakított ki benne Csehülünk néven egy cseh sörözőt és kisvendéglőt, amelyet a település egyik igazi közösségi találkozóhelyévé változtatott, élő zenés koncertekkel, közös meccsnézésekkel, kocsmakvízekkel, Szent-Vencel napi sörfesztivállal. Külön érdemes kiemelni azt is, hogy 2021-ben a koronavírus időszaka alatt a Csehülünk 4 hónapon keresztül szállított napi ebédet a Korányi Kórház Covid-osztálya dolgozóinak, Telki lakosainak támogatásával.

Szabó Tibor egy midig vidám, segítőkész, csupaszív ember volt, akinek mindenkihez volt egy jó szava, segítő keze. 2022 szeptemberében, tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában hunyt el. Telki alpolgármestereként, önkormányzati képviselőjeként, és a telki közösségi élet aktív tagjaként kitörölhetetlen nyomott hagyott településünk életében.

(A díjátadóra a májusi Telki Fesztiválon kerül sor.)

Szabo_Tibor

Fel