Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Telki kitűnő eredményt ért el az ÁSZ-vizsgálaton

asz-vizsgalat2020-jelentes

Telki Község Önkormányzata kiváló minősítést kapott az Állami Számvevőszék 2020-as évre vonatkozó, a Pest megyei önkormányzatok pénzügyi és gazdálkodási működését áttekintő vizsgálatának eredményeként.

Az ÁSZ ellenőrzése az önkormányzatok szabályozottságán keresztül a szabályszerű és csalásmentes gazdálkodás feltételeinek megteremtésére, ezáltal az Alaptörvényben előírt átláthatóság és elszámoltathatóság elvének érvényesítésére fókuszált.

A 188 településre kiterjedő komplex vizsgálat önkormányzatonként értékelte és összesített érdemjegyekkel minősítette az eredményeket. Telki a legjobb (5-ös) minősítést kapta a pénzügyi és a vagyongazdálkodás szabályszerű feltételeinek ellenőrzése során.

A vizsgálatot lezáró dokumentum szerint Pest megye települési önkormányzatainál 23 polgármester és 48 jegyző felelős vezetői magatartást tanúsított. 12 önkormányzatnál, illetve a gazdálkodási feladataikat ellátó hivataloknál ugyanakkor rendszerszintű kockázatok maradtak fenn, amelyek új, részletes ellenőrzést indokolnak.

Összességében a Pest megyei önkormányzatok 57%-a – köztük Telki – kapott 5-ös minősítést, több mint 6%-uk viszont a legrosszabbnak számító 1-est. A környékbeli települések önkormányzatai között 5-ös, 4-es és 3-as értékelésűek is vannak, de olyanok is, amelyek 1-es osztályzatot kaptak.

asz-vizsgalat2020

Fel