Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Lakossági kérdőív adórendelet felülvizsgálatához

ado

Tisztelt Telki Polgártársak!

A 2020-as év első felét meghatározó világjárvány gazdasági hatásai önkormányzatunk működése tekintetében is megkerülhetetlenek, költségvetésünk krízishelyzeti átalakítása után adórendeletünk felülvizsgálata is szükségessé és időszerűvé vált.

Az adórendelet módosításnak törvényben megszabott határideje is van, ezért kezdjük meg most az egyeztetést, hogy a következő esztendő költségvetési tervezésének már az adórendelet ismeretében tudjunk nekivágni.

Mostani adórendeletünk, és a benne szereplő mértékek több mint tízévesek. Jószerivel nem változtattunk semmit, még az inflációt sem követtük. A járvány kapcsán elrendelt központi adóelvonások és módosítások azonban megkerülhetetlenné tették a költségvetés felülvizsgálatán felül az adórendelet felülvizsgálatát is. Kérem, olvassák el e tárgyban született írásomat!

Telki adó- és egyéb bevételei viszonylag szerénynek mondhatók, az egy főre eső terhek a térségben nem számítanak magasnak. A cél olyan feltételrendszer megteremtése, ami biztosítja a település biztonságos finanszírozását a megváltozott körülmények között is, de senkire nem ró elviselhetetlen terhet.

egy_fore_adobev

adobev_atlagkereset_fugg

egy_fore_koltsegvetes

IPA_osszehas

A döntés előtt szeretnénk minél több információhoz, visszacsatoláshoz jutni. Telki Község Képviselő-testülete és Polgármesteri Hivatala ezért útjára indít egy kérdőívet. A kérdőív olyan kérdéseket tartalmaz, melyekre adott válaszok segítik a lehető legjobb megoldás kidolgozását. Kérem, hogy minél többen tanulmányozzák át és töltsék ki ezt a kérdőívet és a megjegyzés rovatban írják le kiegészítéseiket is, segítsék ezzel a döntéshozatalt!

A kérdőívet itt tölthetik ki>> (Kattintson!) A kitöltés határideje: 2020. október 20. éjfél

A kérdőívek igény esetén a Telki Polgármesteri Hivatalban is hozzáférhetőek!

Tisztelettel: 

Deltai Károly
polgármester

Adatvédelmi tájékoztató (Letöltésért kattintson!)

 

Fel